Energielabel Roerdalen

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Roerdalen? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het keurmerk geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt belangrijke verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Roerdalen verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij actuele info over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Roerdalen die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €170,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Roerdalen

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze specialist zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het stappenplan hieronder bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Roerdalen moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vind je verschillende erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (6063) om een erkend deskundige in Roerdalen te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik op een adviseur en plan een afspraak in. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke gegevens van jouw huis paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Roerdalen kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van de energie index met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €165,00 & €350,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Roerdalen. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Of bekijk adviseurs in Roermond, Nederweert, Cranendonck, Maasgouw en Weert. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende aspecten.

 1. Het woningtype (hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie woningWoonoppervlakteKostprijs
Appartementje70 m2€ 183,00
Rijtjeswoning130 m2€ 204,00
Hoekwoning165 m2€ 288,00
Losse woning175 m2€ 350,00
Actuele kosten woninglabel Roerdalen.

Bevoegde energieadviseurs in Roerdalen vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Roerdalen. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier vind je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een afspraak kunt maken voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omtoveren naareen label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel aanvragen.

Advies: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Roerdalen

 • Een “groene” woning met een lage energierekening.
 • Een optimaal leefklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt gebruik maken van verschillende subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Roerdalen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1999 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1987 – 2004Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1973 – 1985Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1969 – 1978Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1941Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle specialisten en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema doorzoek je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenKostenBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €52001175 m3€799
Vloerisolatie€1800 – €3600385 m3€262
Spouwmuurisolatie€1100 – €2000780 m3€530
HR++ glas€1550 – €2950325 m3€221
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, moet je zeker stellen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-roerdalen-6063

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sportfaciliteiten, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? In dat geval moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website lees je ook alles over Energie besparen.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen vanaf 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal zuinig) en gaat door tot F / G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Doe je dit niet, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Roerdalen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De vakman moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze expert berekent de energieprestaties en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Roerdalen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een deskundige checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, woningtype, m2 woonruimte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van je energielabel variëren tussen de €160,00 en €415,00. De definitieve prijs hangt af van de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Roerdalen is het voordeligst te realiseren door vele energiedeskundigen naast elkaar te zetten die werkzaam zijn rondom de provincie Limburg.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (6063) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Roerdalen opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie