Energielabel Botlek Rotterdam

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Botlek Rotterdam? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit label geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en toont praktische mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Botlek Rotterdam verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je praktische info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Vroeger regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Botlek Rotterdam die jouw huis komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €100,00 – €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Botlek Rotterdam

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een bekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze deskundige komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe je het voordelig energielabel in Botlek Rotterdam kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (3197) om een erkend deskundige in Botlek Rotterdam op te sporen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle relevante gegevens van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Botlek Rotterdam maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je laten zien bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 & €420,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Botlek Rotterdam. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Vondelingenplaat, Pernis Rotterdam, Hoogvliet Rotterdam, Rozenburg en Poortugaal. De geschatte kosten wordt bepaald door velerlei aspecten.

 1. Het type woning (vrijstaand, villa, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningAantal m2Prijzen
Klein appartement60 m2€ 174,00
Tussenwoning120 m2€ 214,00
Hoekwoning165 m2€ 287,00
Vrijstaand200 m2€ 351,00
Actuele kosten woninglabel Botlek Rotterdam.

De beste energieadviseurs in Botlek Rotterdam vergelijken

Vandaag nog het definitieve energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Botlek Rotterdam. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis transformeren naar een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In het vervolgtraject kijk je pas naar eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel recreatiewoning.

Belangrijk: Op de website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Botlek Rotterdam

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een optimaal binnenklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Botlek Rotterdam kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2002 – 2006Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2004HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1973 – 1983Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1966 – 1978Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1925Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Hierdoor zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een prettige leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna doorzoek je de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

IsolatieOnkostenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €56001065 m3€788
Vloerisolatie€1800 – €3300320 m3€237
Spouwmuurisolatie€1300 – €2100755 m3€559
HR++ glas€1850 – €2700515 m3€381,1
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4100 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-botlek-rotterdam-3197

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, showrooms, en publieke panden zoals een stadion. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energielabel geldigheid.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (maximaal zuinig) en gaat verder tot F / G (niet milieuvriendelijk).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Botlek Rotterdam bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op de website Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De deskundige kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Roerdalen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een inspecteur analyseert de bouwperiode, het soort gebouw, de grootte en andere aspecten als type glas, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Middels deze documentatie berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel komen uit tussen de €130,00 en €400,00. De verwachte prijs ligt aan het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Botlek Rotterdam doe je door enkele aanbieders te contacteren die actief zijn rondom de provincie Limburg.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (3197) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Botlek Rotterdam opvragen.

Plaats een reactie