Energielabel Hoogvliet Rotterdam

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hoogvliet Rotterdam? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en toont belangrijke verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Hoogvliet Rotterdam verplicht. Op onze energielabel-vergelijker bieden wij nuttige informatie over het regelen en aanvragen van een label. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F of G (vervuilend).
 • Voorheen was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Hoogvliet Rotterdam die de woning komt bekijken en het label registreert.
 • Het certificaat – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €135,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hoogvliet Rotterdam

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 is er een nieuw systeem waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze specialist huur je als het ware in en neemt de woning op. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Hoogvliet Rotterdam aanvraagt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (3193) om een erkend deskundige in Hoogvliet Rotterdam te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je alle benodigde informatie van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Hoogvliet Rotterdam beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van de energie index met daarbij de specificaties en verbetermogelijkheden. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €100,00 – €405,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Hoogvliet Rotterdam. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Rozenburg, Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon en Maasland. De totale prijzen worden berekend middels verscheidene onderdelen.

 1. Hoe groot het huis is (villa, vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Type woningAantal m2Kostprijs
Studio/Appartement60 m2€ 172,00
Rijtjeshuis110 m2€ 215,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 274,00
Losse woning200 m2€ 364,00
Gemiddelde kosten woninglabel Hoogvliet Rotterdam.

Toonaangevende energieadviseurs in Hoogvliet Rotterdam vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Hoogvliet Rotterdam. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register kom je in contact met gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel E.

Belangrijk: Via het platform Verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Hoogvliet Rotterdam

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan verschillende subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Hoogvliet Rotterdam kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2001 – 2006Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1986 – 2001Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1974 – 1983Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1968 – 1975Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1944Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Op die manier dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Hieronder vind je de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3100 – €60001050 m3€746
Vloerisolatie€1200 – €4000305 m3€217
Spouwmuurisolatie€1100 – €2100740 m3€525
HR++ glas€1850 – €2500500 m3€355
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal wooncomfort, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen kost het meeste energie. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5400 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-hoogvliet-rotterdam-3193

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijsgebouwen, restaurants, en openbare panden zoals stadions. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? Dan moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Energie besparen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfspand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (laag verbruik) en kan oplopen tot F en G (heel onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, in de situatie waarin je het huis verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Beschik je niet over een label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Hoogvliet Rotterdam laten langskomen. Middels QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een specialist komt langs en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Rotterdam).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige inspecteert de leeftijd van de woning, het type woning, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals type glas, type isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van het object en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €145,00 – €420,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hoogvliet Rotterdam kun jij het beste doen door een aantal aanbieders te benaderen die opereren in de provincie Zuid-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien check je energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en voer jouw postcode (3193) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Hoogvliet Rotterdam opvragen.

Plaats een reactie