Energielabel Rotterdam-Albrandswaard

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rotterdam-Albrandswaard? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het label toont hoe energiezuinig jouw woning is en geeft handige mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Rotterdam-Albrandswaard verplicht. Op Energielabelprijzen.nl communiceren wij actuele informatie over het regelen en aanvragen van een certificaat. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (zuinig) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Rotterdam-Albrandswaard die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 & €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rotterdam-Albrandswaard

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Rotterdam-Albrandswaard kunt regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (3165) om een erkend deskundige in Rotterdam-Albrandswaard te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Zorg dat je alle benodigde details van de woning kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Rotterdam-Albrandswaard beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het label met daarin uitleg en adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €150,00 en €365,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Rotterdam-Albrandswaard. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Rhoon, Maasland, Hoek van Holland, Heerjansdam en Goudriaan. De uiteindelijke prijzen wordt bepaald door verschillende zaken.

 1. Type en leeftijd huis (appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningOppervlakteTariefschatting
Appartement55 m2€ 181,00
Rijtjeswoning100 m2€ 213,00
Geschakeld huis160 m2€ 284,00
Losse woning200 m2€ 362,00
Prijzen woninglabel Rotterdam-Albrandswaard.

Officiële energieadviseurs in Rotterdam-Albrandswaard vergelijken

Eenvoudig en snel je definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Rotterdam-Albrandswaard. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel B.

Noot: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Rotterdam-Albrandswaard

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van forse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Rotterdam-Albrandswaard kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2002 – 2008Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1975 – 1980De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1965 – 1976Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1929Isoleren van de gehele woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een label A of B woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een aangenaam warm huis. Waar je moet starten is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna doorzoek je de potentiële besparing bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Soort isolatieTarievenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €53001035 m3€704
Vloerisolatie€1200 – €3100290 m3€197
Spouwmuurisolatie€1200 – €2150725 m3€493
HR++ glas€1950 – €2800485 m3€329,8
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-rotterdam-albrandswaard-3165

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, pensions, en publieke panden zoals een station. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dat kader moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Energielabel G.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder je hoeft te stoken, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) tot de slechtste label F/G (vervuilend).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Kan je geen geldig label aantonen, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Rotterdam-Albrandswaard uitnodigen. Via qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. De deskundige kiest het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Albrandswaard).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een deskundige inspecteert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, type isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen vaak tussen de €170,00 & €380,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rotterdam-Albrandswaard is over het algemeen gunstiger door enkele adviseurs onder elkaar te zetten die diensten leveren rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (3165) plus het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Rotterdam-Albrandswaard opvragen.

Plaats een reactie