Energielabel Heerjansdam

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heerjansdam? Sinds 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft nuttige mogelijkheden om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Heerjansdam verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je alle benodigde informatie over de aanvraag van een nieuw label. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Heerjansdam die jouw woning opneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €155,00 & €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heerjansdam

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze vakman bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Heerjansdam regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (2995) om een erkend deskundige in Heerjansdam op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Selecteer een energie-expert en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je alle relevante details van jouw huis paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en neemt de woning op. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Heerjansdam komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €125,00 & €430,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Heerjansdam. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Goudriaan, Ottoland, Brandwijk, Molenaarsgraaf en Bleskensgraaf. De uiteindelijke tarieven hangen af van verscheidene variabelen.

 1. Het soort woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, appartement).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisWoonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement55 m2€ 171,00
Tussenwoning120 m2€ 218,00
2-onder-1-kap155 m2€ 279,00
Vrijstaand195 m2€ 367,00
Kostenoverzicht woninglabel Heerjansdam.

Bevoegde energieadviseurs in Heerjansdam vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Heerjansdam. Het portaal om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar kom je in contact met bevoegde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Zo weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel berekenen.

Belangrijk: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Heerjansdam

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een prettig binnenklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van verschillende subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Heerjansdam kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2002 – 2004De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2003HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1972 – 1982Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1968 – 1976Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1950 – 1965Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1931Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een aangenaam warm huis. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder doorzoek je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3500 – €52001015 m3€650
Vloerisolatie€1900 – €3100270 m3€173
Spouwmuurisolatie€1350 – €2000705 m3€451
HR++ glas€1900 – €2900465 m3€297,6
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4500 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-heerjansdam-2995

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, zwembaden, hotels, en publieke gebouwen zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel C.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfsruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) en loopt op tot de rode labels F en G (minder energiezuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Heerjansdam vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze specialist berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Zwijndrecht).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een specialist kijkt naar het bouwjaar van het huis, het soort woning, m2 woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen tussen de €100,00 en €435,00. De definitieve prijs ligt aan het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heerjansdam kun jij het beste doen door veel adviseurs te gaan vergelijken die diensten leveren in de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor bezoek je www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (2995) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Heerjansdam opvragen.

Plaats een reactie