Energielabel Zwijndrecht

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zwijndrecht? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt praktische verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Zwijndrecht verplicht. Op deze website tref je nuttige informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zuinig) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • De laatste jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Zwijndrecht die de woning ter plaatse opneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €175,00 en €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zwijndrecht

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze expert zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Zwijndrecht kunt regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (3331) om een erkend deskundige in Zwijndrecht te traceren.

 2. Voorbereiding

  Tik op een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie van je woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Zwijndrecht berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het document met alle resultaten en verbeterpunten van de woning. Het label is 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 – €445,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Zwijndrecht. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Dordrecht, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Westvoorne en Brielle. De totale tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal aspecten.

 1. Categorie woning (hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisWoonoppervlakteOnkosten
Appartementje70 m2€ 177,00
Tussenwoning115 m2€ 224,00
Hoekwoning140 m2€ 284,00
Villa180 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Zwijndrecht.

De beste energieadviseurs in Zwijndrecht vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Zwijndrecht. Het platform om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met deskundige experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omturnen tot een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energielabel voor huizen.

Tip: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Zwijndrecht

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van gunstige subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Zwijndrecht kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1999 – 2004Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1987 – 2003Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1972 – 1985Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1965 – 1974Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1944Enkel glas vervangen + isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een milieuvriendelijke woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je een prettiger leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder tref je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Type isolatieOnkostenBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€4000 – €5900920 m3€626
Vloerisolatie€1900 – €3100325 m3€221
Spouwmuurisolatie€1000 – €2500975 m3€663
HR++ glas€1750 – €2900525 m3€357
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-zwijndrecht-3331

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, onderwijspanden, cafés, en publieke panden zoals een ziekenhuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Energie-Index.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (duurzaam) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (slecht voor het milieu).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Zwijndrecht laten langskomen. Op www.Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze vakman komt langs en loopt alle onderdelen van het huis na. De deskundige rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Zwijndrecht).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een adviseur checkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als type glas, het soort isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van de woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 en €435,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zwijndrecht is het voordeligst te realiseren door velerlei energiebedrijven naast elkaar te zetten die opereren in de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien check je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (3331) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. De website toont direct het huidige label. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Zwijndrecht opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie