Energielabel Westvoorne

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Westvoorne? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit label indiceert hoe zuinig jouw woning is en biedt nuttige maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Westvoorne verplicht. Op deze pagina communiceren wij nuttige info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • Tot voor kort kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Westvoorne die jouw huis komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €150,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Westvoorne

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur uitnodigen. Deze adviseur komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Westvoorne regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (3234) om een erkend deskundige in Westvoorne op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een van de aangesloten adviseurs en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele informatie van het huis kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Westvoorne rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het label incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €190,00 – €390,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Westvoorne. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Albrandswaard en Maassluis. De definitieve prijzen wordt bepaald door de volgende aspecten.

 1. Het type huis (tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningAantal m2Tarieven
Klein appartement70 m2€ 181,00
Rijtjeswoning130 m2€ 213,00
Geschakelde woning140 m2€ 277,00
Losse woning190 m2€ 374,00
Actuele kosten woninglabel Westvoorne.

Deskundige energieadviseurs in Westvoorne vergelijken

Deze week je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Westvoorne. De website om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hier tref je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft je woning een slecht label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel lening.

Advies: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Westvoorne

 • Een milieuvriendelijke woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Westvoorne kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2002 – 2005Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1984 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1973 – 1981Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1979Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1940Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en profiteer je van een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna bieden wij de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3800 – €5500900 m3€576
Vloerisolatie€1500 – €3100305 m3€195
Spouwmuurisolatie€1350 – €2450955 m3€611
HR++ glas€1700 – €2550505 m3€323
Investering en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-westvoorne-3234

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, cafés, en openbare panden zoals stadions. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Voorlopig energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (zuinig) en loopt op tot label G (niet duurzaam).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Westvoorne vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze adviseur komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze expert berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Westvoorne).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, woningtype, grootte van de woning en andere aspecten als ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €100,00 – €410,00. De definitieve prijs heeft te maken met type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Westvoorne kan jij doorgaans het meest voordelig doen door enkele adviseurs naast elkaar te zetten die hun dienst aanbieden binnen de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en voer de postcode (3234) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Westvoorne opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie