Energielabel Nissewaard

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nissewaard? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Dit milieulabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en geeft handige maatregelen om het nog zuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Nissewaard verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij aanvullende informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F/G (heel onzuinig).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Nissewaard die de woning komt bekijken en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €175,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nissewaard

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze specialist zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Nissewaard regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (3214) om een erkend deskundige in Nissewaard te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een adviseur en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je de belangrijke details van de woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Nissewaard kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het vastgestelde label met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €135,00 – €370,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Nissewaard. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Albrandswaard, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam. De prijzen worden berekend middels meerdere factoren.

 1. Het soort woning (vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeWoonruimte (m2)Tarieven
Appartement75 m2€ 180,00
Tussenwoning105 m2€ 200,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 289,00
Vrijstaand175 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Nissewaard.

Alle energieadviseurs in Nissewaard vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Nissewaard. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omtoveren naareen “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo kan je garanderen dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Voordeligste energielabel.

Advies: Via het platform Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Nissewaard

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan diverse subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Nissewaard kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1999 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2001HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1976 – 1984Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1969 – 1977Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1940Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel het binnen een paar dagen

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Hierdoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een optimaal klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand vind je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatieInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€4000 – €5300885 m3€637
Vloerisolatie€1800 – €3700290 m3€209
Spouwmuurisolatie€1100 – €2450940 m3€677
HR++ glas€1700 – €2800490 m3€353
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-nissewaard-3214

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, sportfaciliteiten, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals een stadion. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? In dat geval moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Energiemaatschappijen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder je hoeft te stoken, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) en kan oplopen tot G (hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Nissewaard laten langskomen. Via qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze expert komt langs en loopt alle onderdelen van het huis na. De adviseur stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Nissewaard).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist controleert het bouwjaar van het gebouw, woningtype, oppervlakte en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe goed de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Middels deze documentatie wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel komen uit tussen de €135,00 en €410,00. De totale kostprijs wordt bepaald door de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nissewaard kun jij het beste doen door verschillende energieadviseur naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien check je het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (3214) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Nissewaard opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie