Energielabel Geervliet

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Geervliet? Sinds een aantal jaren heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het document geeft aan hoe zuinig jouw woning is en toont nuttige verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Geervliet verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je nuttige informatie over het aanvragen van een nieuw label. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (heel onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Geervliet die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €125,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Geervliet

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hierna vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Geervliet moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (3211) om een erkend deskundige in Geervliet te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik op een energie-expert en maak een afspraak. Zorg dat je zoveel mogelijk details van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de inspectie van de woning te doen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Geervliet beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met alle kenmerken en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 & €425,00. In het onderstaand overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Geervliet. Direct een offerte? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Hekelingen, Spijkenisse, Maasvlakte Rotterdam, Europoort Rotterdam en Botlek Rotterdam. De totale kosten kunnen berekend worden d.m.v. velerlei variabelen.

 1. Hoe groot het huis is (appartement, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisWoonoppervlaktePrijzen
Appartement75 m2€ 165,00
Rijtjeswoning105 m2€ 221,00
Geschakelde woning160 m2€ 279,00
Vrijstaand190 m2€ 351,00
Kostenoverzicht woninglabel Geervliet.

De beste energieadviseurs in Geervliet vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Geervliet. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier vind je bekwame inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energielabel geldigheid.

Adviezen: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Geervliet

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er bestaan veel subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Geervliet kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1998 – 2004Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 2001Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1975 – 1982Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1965 – 1979Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1951 – 1969Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1941Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Waar je moet starten heeft te maken met de RC-waardes van de woning. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema zoek je eenvoudig naar de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Type isolatieTarievenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3200 – €52001090 m3€741
Vloerisolatie€1000 – €3200345 m3€235
Spouwmuurisolatie€1300 – €2450780 m3€530
HR++ glas€2000 – €2550325 m3€221
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, moet je zeker stellen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-geervliet-3211

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijsinstellingen, hotels, en openbare gebouwen zoals bibliotheken. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In dat kader moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten ondernemingen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Energie-Index (Ei).

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) en gaat door tot de rode labels F en G (zeer onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen geregistreerd label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Geervliet bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze persoon komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Nissewaard).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De inspecteur houdt rekening met het bouwjaar, het type gebouw, de grootte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel schommelen tussen de €110,00 en €410,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Geervliet is het voordeligst te realiseren door verscheidene energie-inspecteurs naast elkaar te zetten die werkzaam zijn rondom de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken check je het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (3211) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Geervliet opvragen.

Plaats een reactie