Energielabel Spijkenisse

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Spijkenisse? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit label toont hoe energiezuinig jouw woning is en biedt belangrijke verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Spijkenisse verplicht. Op deze pagina lees je nuttige info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F of G (relatief hoog gebruik).
 • Voorheen vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Spijkenisse die het huis inspecteert en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €100,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Spijkenisse

Een energielabel biedt duidelijkheid over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze specialist zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Spijkenisse moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (3204) om een erkend deskundige in Spijkenisse te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke gegevens van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent de energieprestatie van de woning. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Spijkenisse berekent het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met een toelichting en opties om de woning zuiniger te maken. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 & €415,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Spijkenisse. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Maasvlakte Rotterdam, Europoort Rotterdam, Botlek Rotterdam, Vondelingenplaat en Pernis Rotterdam. De definitieve kosten komen tot stand door verschillende aspecten.

 1. Categorie huis (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisM2 woonruimteTarieven
Appartementje70 m2€ 169,00
Tussenwoning115 m2€ 212,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 279,00
Losse woning190 m2€ 358,00
Kostenoverzicht woninglabel Spijkenisse.

De beste energieadviseurs in Spijkenisse vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Spijkenisse. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbeteren tot een label-B huis. Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier zorg je ervoor dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energieleveranciers.

Advies: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Spijkenisse

 • Een zuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangenaam leefklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De overheid verstrekt forse subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Spijkenisse kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2001 – 2009Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1987 – 2001Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1974 – 1985Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1970 – 1979Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1943Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Hieronder bekijk je de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie optiesTarievenBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3500 – €58001080 m3€713
Vloerisolatie€1700 – €3300335 m3€221
Spouwmuurisolatie€1100 – €2100770 m3€508
HR++ glas€1750 – €2600530 m3€349,8
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5200 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-spijkenisse-3204

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, winkelcentra, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? In dat geval moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over Boete energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een woning is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) en loopt op tot F en G (niet duurzaam).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Ontbreekt het label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Spijkenisse langs laten komen. Op de website QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een adviseur komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De deskundige kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Nissewaard).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een vakman inspecteert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, het soort isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van de woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel variëren tussen de €110,00 & €420,00. De prijsindicatie hangt af van de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Spijkenisse kan je goedkoper doen door meerdere aanbieders te gaan vergelijken die opereren in de provincie Zuid-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor ga je naar het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (3204) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Spijkenisse opvragen.

Plaats een reactie