Energielabel Albrandswaard

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Albrandswaard? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont belangrijke opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Albrandswaard verplicht. Op onze energielabel-vergelijker ontdek je uitgebreide info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Albrandswaard die de hele woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €160,00 – €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Albrandswaard

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-vakman bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Albrandswaard kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (3161) om een erkend deskundige in Albrandswaard te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle relevante details van de woning kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Albrandswaard kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €140,00 – €450,00. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Albrandswaard. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Barendrecht. De tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal factoren.

 1. Het woningtype (hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement, villa, tussenwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningOppervlakteKostprijs
Klein appartement70 m2€ 181,00
Tussenwoning110 m2€ 206,00
Geschakeld huis140 m2€ 284,00
Vrijstaand190 m2€ 365,00
Geschatte kosten woninglabel Albrandswaard.

Bevoegde energieadviseurs in Albrandswaard vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Albrandswaard. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis updaten naar een label-B huis. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Online energielabel aanvragen.

Advies: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Albrandswaard

 • Een duurzame woning en een structureel lage energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Albrandswaard kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1999 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1983 – 2002HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1976 – 1984Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1967 – 1976Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1940Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en vraag het nog deze week aan

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren hangt af van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de tabel hieronder spot je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatiePrijsBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€3700 – €5400880 m3€625
Vloerisolatie€1200 – €3100285 m3€202
Spouwmuurisolatie€1050 – €2450935 m3€664
HR++ glas€1500 – €2900485 m3€344
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-albrandswaard-3161

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteiten, pensions, en openbare gebouwen zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten ondernemingen in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Besparen op energie.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor schuren en garages geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare panden van 250m2 of groter moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en kan oplopen tot F / G (relatief hoog gebruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Albrandswaard laten komen. Op www.Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een specialist zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Albrandswaard).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De deskundige checkt het bouwjaar van het huis, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van het appartement en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De tarieven van het energielabel schommelen tussen de €165,00 – €430,00. De definitieve prijs wordt bepaald door de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Albrandswaard doe je door een aantal energieadviseur te contacteren die diensten leveren in de provincie Zuid-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (3161) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Albrandswaard opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie