Energielabel Barendrecht

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Barendrecht? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het label laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt gerichte suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Barendrecht verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je nuttige informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F/G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Barendrecht die de woning ter plaatse opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €200,00 & €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Barendrecht

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningeigenaar verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Per 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze energie-vakman komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Barendrecht kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (2994) om een erkend deskundige in Barendrecht te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Klik op een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde gegevens van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Barendrecht beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het label incl. de geconstateerde punten en verbeterpunten van de woning. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €110,00 & €350,00. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Barendrecht. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Ridderkerk, Alblasserdam, Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard. De uiteindelijke kosten hangen af van een aantal onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (villa, tussenwoning, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisM2 woonoppervlakteTariefschatting
Studio/Appartement55 m2€ 183,00
Tussenwoning115 m2€ 223,00
Hoekwoning165 m2€ 276,00
Vrijstaand200 m2€ 364,00
Geschatte kosten woninglabel Barendrecht.

Erkend deskundige in Barendrecht vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Barendrecht. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier vergelijk je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor is het zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over EPC (energieprestatiecertificaat).

Tips: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Barendrecht

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettig binnenklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er bestaan royale subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Barendrecht kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2023All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2001 – 2006Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 2004Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1972 – 1984Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1970 – 1976Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1929Vloer, dak en muren isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat warme lucht naar buiten gaat. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een gezond leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. De leeftijd van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna check je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijzenGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €5300855 m3€564
Vloerisolatie€1800 – €4000260 m3€172
Spouwmuurisolatie€1050 – €2400910 m3€601
HR++ glas€2000 – €2700460 m3€304
Investering en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4200 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-barendrecht-2994

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, winkels, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? In die situaties moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over E energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor loodsen en productiehallen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke panden van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (maximaal zuinig) en gaat verder tot F of G (hoog energieverbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Barendrecht bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De vakman komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Hij of zij rekent alles door, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Barendrecht).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman kijkt naar de bouwperiode, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals type glas, de mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen tussen de €130,00 en €425,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Barendrecht kan jij doorgaans het meest voordelig doen door lokale leveranciers te gaan vergelijken die werken rondom de provincie Zuid-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (2994) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Barendrecht opvragen.

Plaats een reactie