Energielabel Krimpen aan den IJssel

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Krimpen aan den IJssel? Sinds 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is en toont handige maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Krimpen aan den IJssel verplicht. Op deze website bieden wij alle benodigde info over het aanvragen van jouw certificaat. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • De afgelopen jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Krimpen aan den IJssel die jouw woning helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 en €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Krimpen aan den IJssel

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningeigenaar ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een gecertificeerde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze vakman komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht leggen wij uit hoe je een voordelig energielabel in Krimpen aan den IJssel moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (2923) om een erkend deskundige in Krimpen aan den IJssel te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Selecteer een specialist en kies een dag en tijdstip. Het is handig als je de belangrijke gegevens van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Krimpen aan den IJssel rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie krijg jij per mail een PDF van de energie index met een uitgebreide samenvatting en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel variëren tussen de €175,00 en €380,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Krimpen aan den IJssel. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas en Waddinxveen. De offerte kosten komen tot stand door meerdere factoren.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning, villa, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningWoonoppervlakteKostprijs
Klein appartement55 m2€ 165,00
Tussenwoning130 m2€ 207,00
Hoekwoning150 m2€ 278,00
Losse woning185 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Krimpen aan den IJssel.

De beste energieadviseurs in Krimpen aan den IJssel vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Krimpen aan den IJssel. Het adres om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register kom je in contact met erkend deskundige experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna een aantal uitgelichte adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een certificaat kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning vergroenen tot een label A/B/C huis. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energielabel verplicht.

Let op: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Krimpen aan den IJssel

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimaal wooncomfort: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden royale subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Krimpen aan den IJssel is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1999 – 2008Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1987 – 2001driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1973 – 1980Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1965 – 1977Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1951 – 1965Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1935Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en dat leidt tot een comfortabel klimaat in huis. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand check je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenKostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3000 – €5700840 m3€622
Vloerisolatie€1300 – €3100245 m3€181
Spouwmuurisolatie€1250 – €2250895 m3€662
HR++ glas€1500 – €2550445 m3€329
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen installeren

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4600 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-krimpen-aan-den-ijssel-2923

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, pensions, en publieke gebouwen zoals een bibliotheek. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? In dat kader moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over B energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een zakelijke ruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en kan oplopen tot F / G (hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Krimpen aan den IJssel thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De expert komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Krimpen aan den IJssel).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De expert inspecteert het bouwjaar van het huis, het soort woning, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van je energielabel variëren tussen de €170,00 en €370,00. De definitieve prijs heeft te maken met de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Krimpen aan den IJssel kan je goedkoper doen door een aantal energiebedrijven te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (2923) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Krimpen aan den IJssel opvragen.

Plaats een reactie