Energielabel Capelle aan den IJssel

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Capelle aan den IJssel? Vanaf 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel indiceert hoe energiezuinig een woning is en toont concrete verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Capelle aan den IJssel verplicht. Op onze energielabel-vergelijker ontdek je aanvullende informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Daarnaast kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F & G (niet duurzaam).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Capelle aan den IJssel die de woning ter plaatse opneemt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €140,00 & €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Capelle aan den IJssel

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een officiële energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-adviseur komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In onderstaand gedeelte lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Capelle aan den IJssel moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (2901) om een erkend deskundige in Capelle aan den IJssel op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Informeer bij een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele gegevens van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Capelle aan den IJssel kiest het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het informatielabel inclusief een duidelijke onderbouwing en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €135,00 & €400,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Capelle aan den IJssel. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas, Waddinxveen en Zoetermeer. De definitieve prijzen hangen af van velerlei aspecten.

 1. Het woningtype (villa, tussenwoning, vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisM2 woonoppervlakteOnkosten
Appartementje50 m2€ 176,00
Tussenwoning105 m2€ 201,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 285,00
Villa185 m2€ 365,00
Prijzen woninglabel Capelle aan den IJssel.

Bevoegde energieadviseurs in Capelle aan den IJssel vergelijken

Zo snel mogelijk het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Capelle aan den IJssel. Het portaal om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hierin kom je in contact met gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een afspraak kunt maken tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier is het zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energieleveranciers.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Capelle aan den IJssel

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label B of A beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt interessante subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Capelle aan den IJssel kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1999 – 2006Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 1999Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1976 – 1981Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1970 – 1974Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1926Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en krijg je een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In ons overzicht hieronder bekijk je de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

Type isolatieInvesteringBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5100835 m3€610
Vloerisolatie€1500 – €3600240 m3€175
Spouwmuurisolatie€1300 – €2200890 m3€650
HR++ glas€1850 – €2550440 m3€321
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond wooncomfort, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5300 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-capelle-aan-den-ijssel-2901

Energielabel voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, scholen, pensions, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? Dan moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over A energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor schuren en garages is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (groen label) en loopt op tot F of G (ontzettend onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een deskundige energiedeskundige in Capelle aan den IJssel uitnodigen. Door middel van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze adviseur zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze persoon kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Capelle aan den IJssel).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een vakman inspecteert het bouwjaar van de woning, het type huis, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel variëren tussen de €105,00 – €445,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Capelle aan den IJssel kan je doen door verschillende energiebedrijven te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Zuid-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken check je de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (2901) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Capelle aan den IJssel opvragen.

Plaats een reactie