Energielabel Alblasserdam

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Alblasserdam? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk geeft aan hoe energiezuinig een woning is en toont gerichte verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Alblasserdam verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je praktische informatie over het aanvragen van jouw label. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • Tot eind 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Alblasserdam die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €200,00 – €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Alblasserdam

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een officiële energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Alblasserdam aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (2951) om een erkend deskundige in Alblasserdam te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik door naar een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle relevante details van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Alblasserdam stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het label met een toelichting en suggesties om de woning te verduurzamen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €145,00 & €405,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Alblasserdam. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Gouda en Zuidplas. De totale prijzen hangen af van verschillende aspecten.

 1. De grootte van de woning (tussenwoning, twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisWoonoppervlaktePrijzen
Appartementje75 m2€ 170,00
Rijtjeswoning115 m2€ 216,00
Geschakelde woning160 m2€ 292,00
Losse woning190 m2€ 364,00
Geschatte kosten woninglabel Alblasserdam.

Officiële energieadviseurs in Alblasserdam vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Alblasserdam. Het portaal om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een label kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel geldigheid.

Tip: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Alblasserdam

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt diverse subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Alblasserdam kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2004Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2003Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1973 – 1982Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1970 – 1978Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1940Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Hiermee zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een prettiger leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder bekijk je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €5600845 m3€541
Vloerisolatie€1700 – €3800250 m3€160
Spouwmuurisolatie€1500 – €2000900 m3€576
HR++ glas€1700 – €2950450 m3€288
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op het dak

Als je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4400 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-alblasserdam-2951

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, scholen, hotels, en publieke panden zoals een stadion. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? In dat kader is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over C energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zeer zuinig) en kan oplopen tot F / G (niet milieuvriendelijk).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen label bekend, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Alblasserdam laten langskomen. Via het platform QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze specialist bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Alblasserdam).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert inspecteert het bouwjaar, het type huis, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, type isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van het huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €180,00 & €355,00. De verwachte prijs wordt bepaald door type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Alblasserdam kan je doen door enkele energieadviseur te vergelijken die opereren rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer de postcode (2951) plus het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Alblasserdam opvragen.

Plaats een reactie