Energielabel Rhoon

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rhoon? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit keurmerk vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Rhoon verplicht. Op ons energielabel-platform tref je praktische informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zuinig) t/m F & G (hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Rhoon die het huis inspecteert en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €195,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rhoon

Het energielabel geeft een indicatie van het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Rhoon moet aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (3161) om een erkend deskundige in Rhoon op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een specialist en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke details van het huis kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Rhoon maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €100,00 en €385,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Rhoon. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Maasland, Hoek van Holland, Heerjansdam, Goudriaan en Ottoland. De geschatte kosten hangen af van meerdere aspecten.

 1. Het type huis (appartement, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningM2 woonruimteGeschatte kosten
Appartementje80 m2€ 161,00
Rijtjeshuis130 m2€ 213,00
2-onder-1-kap155 m2€ 292,00
Villa185 m2€ 362,00
Kostenoverzicht woninglabel Rhoon.

Alle energieadviseurs in Rhoon vergelijken

Eenvoudig en snel het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Rhoon. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omtoveren naareen label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In het vervolgtraject ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energielabel A / A++.

Let op: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Rhoon

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig klimaat in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De overheid verstrekt veel subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Rhoon kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2007Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2000driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1976 – 1983Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1966 – 1976Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1943Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een duurzame woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een optimaal wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. In ons overzicht hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

IsolatiePrijzenGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3200 – €52001030 m3€690
Vloerisolatie€1700 – €3100285 m3€191
Spouwmuurisolatie€1100 – €2300720 m3€482
HR++ glas€1950 – €2600480 m3€321,6
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €5100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-rhoon-3161

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sporthallen, warenhuizen, en openbare panden zoals stadions. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel F.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) tot en met de rode labels F en G (niet milieuvriendelijk).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Kan je geen geldig label aantonen, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een bevoegde energiedeskundige in Rhoon langs laten komen. Middels de database van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een adviseur komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Albrandswaard).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een specialist houdt rekening met het bouwjaar van de woning, het soort woning, oppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €145,00 & €445,00. De totale kostprijs wordt bepaald door het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rhoon kun jij het beste doen door lokale energiebedrijven naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (3161) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Rhoon opvragen.

Plaats een reactie