Energielabel Montfort

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Montfort? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het label toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft nuttige opties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Montfort verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je nuttige informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F/G (hoog verbruik).
 • Tot voor kort kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Montfort die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €170,00 en €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Montfort

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een officiële energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze specialist komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Montfort aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (6065) om een erkend deskundige in Montfort te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een energie-specialist en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle actuele informatie van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Montfort berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het label met alle kenmerken en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €155,00 en €425,00. In het bijgesloten overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Montfort. Direct een aanvraag doen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Vlodrop, Posterholt, Maasbracht, Herten en Stramproy. De offerte kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene zaken.

 1. Het woningtype (appartement, twee-onder-een kap, hoekwoning, villa, vrijstaand).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningtypeGrootteKostprijs
Klein appartement55 m2€ 180,00
Tussenwoning120 m2€ 208,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 285,00
Losse woning190 m2€ 366,00
Kostenoverzicht woninglabel Montfort.

Erkend deskundige in Montfort vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Montfort. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database kom je in contact met officiële adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel verplicht.

Tip: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Montfort

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden meerdere subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Montfort kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2008De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2003Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1975 – 1985Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1970 – 1978Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1950 – 1970Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1944Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinig en comfortabel huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Hierdoor gaan de stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema doorzoek je de doorsnee besparing voor een doorsnee woning met een standaard hr combiketel.

Soort isolatieTarievenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3900 – €5900925 m3€620
Vloerisolatie€1200 – €3500420 m3€281
Spouwmuurisolatie€1300 – €2350720 m3€482
HR++ glas€1950 – €2500390 m3€261,3
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4300 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-montfort-6065

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportgebouwen, horeca, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verpleeghuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In dat kader moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (hoog energieverbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Montfort bij je thuis laten komen voor een inspectie. Middels de database van Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze expert zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze expert berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Roerdalen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman controleert de bouwperiode, woningtype, grootte van de woning en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Middels deze documentatie berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Vervolgens wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 – €375,00. De totale kostprijs ligt aan type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Montfort doe je door meerdere energie-inspecteurs te contacteren die hun dienst aanbieden rondom de provincie Limburg.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor ga je naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (6065) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Montfort opvragen.

Plaats een reactie