Energielabel Baneheide

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Baneheide? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit document vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en toont concrete mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Baneheide verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Baneheide die bij je thuis komt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €200,00 & €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Baneheide

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een deskundige energieadviseur thuis laten langskomen. Deze vakman zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het gedeelte hieronder bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Baneheide kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (6353) om een erkend deskundige in Baneheide op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een adviseur en maak een afspraak. Zorg dat je alle relevante gegevens van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Baneheide berekent het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met daarin uitleg en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €105,00 – €355,00. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Baneheide. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Bocholtz, Klimmen, Walem, Hulsberg en Schimmert. De definitieve tarieven hangen af van meerdere onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement, tussenwoning, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Soort woningM2 woonoppervlaktePrijzen
Studio/Appartement75 m2€ 168,00
Tussenwoning100 m2€ 202,00
Hoekwoning140 m2€ 281,00
Vrijstaand175 m2€ 361,00
Gemiddelde kosten woninglabel Baneheide.

Bevoegde energieadviseurs in Baneheide vergelijken

Wil jij snel het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Baneheide. De officiële website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je gemakkelijk een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Verplichting energielabel.

Noot: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Baneheide

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Baneheide kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1997 – 2007Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1983 – 1999Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1976 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1970 – 1979Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1941Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten ontsnapt. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Waar je moet beginnen ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema doorzoek je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing
Dakisolatie€3000 – €5900940 m3€696
Vloerisolatie€1800 – €3200240 m3€178
Spouwmuurisolatie€1200 – €2300855 m3€633
HR++ glas€1500 – €2600380 m3€281,2
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op het dak

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4200 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-baneheide-6353

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sporthallen, hotels, en publieke panden zoals een ziekenhuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van meer dan 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (laag verbruik) tot de slechtste label F/G (vervuilend).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Baneheide thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De specialist komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Simpelveld).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een inspecteur bekijkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen tussen de €135,00 en €400,00. De prijsindicatie ligt aan type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Baneheide kan je goedkoper doen door velerlei energiebedrijven te benaderen die werkzaam zijn rondom de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor kan je het beste gaan naar Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (6353) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Baneheide opvragen.

Plaats een reactie