Energielabel Holtum

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Holtum? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het certificaat geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is en toont concrete suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Holtum verplicht. Op ons energielabel-platform tref je praktische info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Holtum die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €105,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Holtum

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle woningbezitters namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Holtum moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Vul je postcode in (6123) om een erkend deskundige in Holtum te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je zoveel mogelijk informatie van het huis kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Holtum rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van de energie index inclusief een duidelijke onderbouwing en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €200,00 – €355,00. In het bijgesloten overzicht bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Holtum. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Buchten, Born, Nieuwstadt, Roosteren en Susteren. De offerte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende factoren.

 1. Het woningtype (villa, appartement, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningAantal m2Kosten
Klein appartement50 m2€ 169,00
Tussenwoning100 m2€ 205,00
Geschakeld huis140 m2€ 288,00
Villa200 m2€ 362,00
Actuele kosten woninglabel Holtum.

Officiële energieadviseurs in Holtum vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Holtum. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hier tref je officiële specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heeft je woning een slecht label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna kijk je pas naar de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Voorlopig energielabel.

Advies: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Holtum

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een optimale leefomgeving: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt gebruik maken van gunstige subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Holtum kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2008Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1987 – 2004Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1975 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1965 – 1978Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1945Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Op die manier dalen de stookkosten in de winter en dat leidt tot een prettige leefomgeving. Waar je moet beginnen hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna doorzoek je de te verwachten besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie keuzeOnkostenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3600 – €50001075 m3€688
Vloerisolatie€1200 – €3300370 m3€237
Spouwmuurisolatie€1450 – €2100870 m3€557
HR++ glas€1500 – €2500325 m3€208
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4900 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-holtum-6123

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, winkels, en openbare panden zoals een stadion. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Bouwkundig rapport.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) en loopt op tot de slechtste label F/G (niet duurzaam).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Holtum uitnodigen. Middels QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze adviseur zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze specialist beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Sittard-Geleen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur controleert het bouwjaar, het type woning, woonoppervlakte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van het object en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen tussen de €185,00 & €445,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het woonoppervlakte, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Holtum is het voordeligst te realiseren door vele energiedeskundigen onder elkaar te zetten die werken in de provincie Limburg.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (6123) en het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Holtum opvragen.

Plaats een reactie