Energielabel Rouveen

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rouveen? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het certificaat laat zien hoe energiezuinig een woning is en biedt nuttige verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Rouveen verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je praktische info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • De afgelopen jaren vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Rouveen die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €195,00 & €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rouveen

Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur uitnodigen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand check je hoe jij een voordelig energielabel in Rouveen moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (7954) om een erkend deskundige in Rouveen te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik op een adviseur en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle benodigde details van jouw huis paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de inspectie van de woning te doen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Rouveen rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk met alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €120,00 – €400,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Rouveen. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Rogat, Nijeveen, Wanneperveen, Nieuw-Balinge en Tiendeveen. De kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei zaken.

 1. Categorie huis (tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisWoonruimte (m2)Kosten
Studio/Appartement60 m2€ 177,00
Rijtjeshuis105 m2€ 214,00
Geschakelde woning160 m2€ 287,00
Vrijstaand185 m2€ 372,00
Prijzen woninglabel Rouveen.

Energieadviseurs in Rouveen vergelijken

Makkelijk en voordelig dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Rouveen. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Op deze plek tref je deskundige deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omtoveren naareen “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In de volgende stap verleggen we de focus op eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Boete energielabel.

Belangrijk: Op de website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Rouveen

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van gunstige subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Rouveen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2008Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1984 – 2002Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1974 – 1980Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1977Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1942Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de warmte verloren gaat. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en krijg je een gezonde leefomgeving. Waar je moet starten hangt af van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar isolatie zinvol is. Hieronder bekijk je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieInvesteringGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3000 – €55001160 m3€789
Vloerisolatie€1800 – €3400280 m3€190
Spouwmuurisolatie€1250 – €2200700 m3€476
HR++ glas€1800 – €2700500 m3€340
Investering en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5100 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-rouveen-7954

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, horecagelegenheden, en publieke gebouwen zoals een stadion. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorfunctie? In dit scenario moet het gebouw begin 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over Voordeligste energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en gaat verder tot G (zeer hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Rouveen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een vakman komt bij je thuis en neemt de woning op. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Staphorst).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een inspecteur checkt het bouwjaar van de woning, het type gebouw, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 & €360,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rouveen is over het algemeen gunstiger door verschillende energiebedrijven te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Overijssel.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (7954) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Rouveen opvragen.

Plaats een reactie