Energielabel Oldemarkt

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oldemarkt? Met ingang van 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit keurmerk geeft aan hoe energiezuinig een woning is en geeft praktische maatregelen om het te verduurzamen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Oldemarkt verplicht. Op Energielabelprijzen.nl ontdek je actuele info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F & G (heel onzuinig).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Oldemarkt die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €130,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oldemarkt

Een energielabel biedt duidelijkheid over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze expert komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht check je hoe jij een voordelig energielabel in Oldemarkt moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (8375) om een erkend deskundige in Oldemarkt te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je alle actuele informatie van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Oldemarkt kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met daarbij de specificaties en verbetermogelijkheden. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €170,00 & €425,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Oldemarkt. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Wetering en Nederland. De totale prijzen hangen af van de volgende factoren.

 1. Type en leeftijd huis (vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie woningWoonoppervlakteTariefschatting
Studio/Appartement75 m2€ 177,00
Tussenwoning100 m2€ 204,00
Hoekwoning155 m2€ 290,00
Villa195 m2€ 350,00
Gemiddelde kosten woninglabel Oldemarkt.

De beste energieadviseurs in Oldemarkt vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Oldemarkt. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register doorzoek je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een woning met label B. In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel F.

Adviezen: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het belang van een zuinig energielabel woning Oldemarkt

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er gelden verscheidene subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Oldemarkt kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2000 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2000Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1971 – 1982Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1966 – 1974Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1929Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Met grondige isolatie voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Op die manier dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een prettig klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de lijst hieronder tref je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr ketel.

Type isolatiePrijzenGasbesparing (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3700 – €5100860 m3€611
Vloerisolatie€1200 – €3600390 m3€277
Spouwmuurisolatie€1300 – €2200925 m3€657
HR++ glas€1600 – €2900365 m3€259,15
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-oldemarkt-8375

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, horecagelegenheden, en publieke panden zoals een ziekenhuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In dat kader moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Energieleveranciers.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe energiezuiniger, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot G (slecht voor het milieu).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een deskundige energiedeskundige in Oldemarkt bij je thuis laten komen. Op de website Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De specialist komt bij je thuis en neemt de woning op. Hij of zij berekent het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Steenwijkerland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een adviseur onderzoekt het bouwjaar van het gebouw, woningtype, woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €140,00 & €425,00. De investering is afhankelijk van type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oldemarkt kan je doen door vele energiebedrijven te gaan vergelijken die opereren in de provincie Overijssel.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je het beste gaan naar Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (8375) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Oldemarkt opvragen.

Plaats een reactie