Energielabel Sint Jansklooster

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sint Jansklooster? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit keurmerk vertelt hoe zuinig jouw woning is en toont belangrijke maatregelen om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Sint Jansklooster verplicht. Op deze website communiceren wij actuele info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Sint Jansklooster die jouw huis opneemt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €165,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sint Jansklooster

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze energie-vakman komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Sint Jansklooster moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (8326) om een erkend deskundige in Sint Jansklooster te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een specialist en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële details van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Sint Jansklooster komt met een eindoordeel en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het document inclusief alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €180,00 & €350,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Sint Jansklooster. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Vollenhove, Schokland, Kraggenburg, Marknesse en Luttelgeest. De uiteindelijke tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende aspecten.

 1. De grootte van de woning (vrijstaand, appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningM2 woonoppervlaktePrijsindicatie
Appartement50 m2€ 180,00
Rijtjeswoning100 m2€ 224,00
Geschakelde woning160 m2€ 276,00
Losse woning190 m2€ 364,00
Kostenoverzicht woninglabel Sint Jansklooster.

Energieadviseurs in Sint Jansklooster vergelijken

Snel en simpel je definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Sint Jansklooster. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met deskundige vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omtoveren naareen groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Besparen op energie.

Adviezen: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het belang van een zuinig energielabel woning Sint Jansklooster

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt diverse subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Sint Jansklooster kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 2001HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1972 – 1982Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1966 – 1975HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1930Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen 1 week

Isolatie van je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een optimaal leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar geeft een aardige indicatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In het schema hierna zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€3600 – €50001145 m3€790
Vloerisolatie€1300 – €3600270 m3€186
Spouwmuurisolatie€1100 – €2400805 m3€555
HR++ glas€1550 – €2650460 m3€317,4
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen installeren

Als je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4400 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-sint-jansklooster-8326

Energielabel voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijsgebouwen, winkelcentra, en openbare panden zoals verpleeghuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoor? In dat kader moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) tot en met F en G (heel onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen label bekend, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Sint Jansklooster uitnodigen. Door gebruik te maken van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De specialist komt langs en bekijkt de huidige staat van de woning. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Steenwijkerland).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een vakman onderzoekt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens kan worden berekend wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen vaak tussen de €160,00 en €390,00. De verwachte prijs hangt af van het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sint Jansklooster is over het algemeen gunstiger door een aantal energieadviseur onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken ga je naar Energielabel.nl. Kies het type woning en voer de postcode (8326) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Sint Jansklooster opvragen.

Plaats een reactie