Energielabel Kraggenburg

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kraggenburg? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit certificaat toont hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte suggesties om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Kraggenburg verplicht. Op onze energielabel-vergelijker vind je alle benodigde info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Kraggenburg die jouw hele huis bekijkt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost tegenwoordig tussen de €160,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kraggenburg

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-vakman huur je als het ware in en inspecteert de gehele woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Kraggenburg regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (8317) om een erkend deskundige in Kraggenburg op te vragen.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk informatie van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Kraggenburg bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het label met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €190,00 & €350,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Kraggenburg. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Marknesse, Luttelgeest, Bant, Rutten en Creil. De offerte tarieven wordt bepaald door verscheidene onderdelen.

 1. Het type huis (villa, twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningM2 woonruimtePrijzen
Appartementje50 m2€ 185,00
Tussenwoning120 m2€ 208,00
Geschakeld huis165 m2€ 290,00
Losse woning195 m2€ 370,00
Gemiddelde kosten woninglabel Kraggenburg.

Energieadviseurs in Kraggenburg vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Kraggenburg. Het portaal om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier vergelijk je officiële inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning updaten naar een woning met label B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over G energielabel.

Advies: Via het platform Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Kraggenburg

 • Een zuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam wooncomfort: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Kraggenburg is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2008Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1983 – 1999Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1971 – 1985Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1969 – 1979Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1941Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van meer woonplezier. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In het schema hierna vind je de mogelijke besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3300 – €51001130 m3€746
Vloerisolatie€2000 – €3200255 m3€168
Spouwmuurisolatie€1000 – €2000790 m3€521
HR++ glas€1500 – €2550445 m3€293,7
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig wooncomfort, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de lijst hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4600 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-kraggenburg-8317

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stations. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Verplichting energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat betekent een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (erg zuinig) en loopt op tot label G (relatief hoog gebruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Kraggenburg laten langskomen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een adviseur komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Noordoostpolder).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een inspecteur onderzoekt het bouwjaar van de woning, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als type glas, de manieren van isoleren, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze details berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van het huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van het energielabel komen uit tussen de €185,00 & €450,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kraggenburg is over het algemeen gunstiger door verschillende energiebedrijven te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Flevoland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken bezoek je energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (8317) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Kraggenburg opvragen.

Plaats een reactie