Energielabel Rutten

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rutten? Sinds 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het keurmerk geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is en toont handige opties om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Rutten verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je nuttige info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F & G (relatief hoog gebruik).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Rutten die jouw hele huis bekijkt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €160,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rutten

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-vakman moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het gedeelte hieronder lees je hoe jij het voordelig energielabel in Rutten kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (8313) om een erkend deskundige in Rutten te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik op een specialist en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk informatie van de woning kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Rutten rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Na registratie krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel komen uit tussen de €135,00 & €360,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Rutten. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Creil, Espel, Tollebeek, Nagele en Ens. De uiteindelijke prijzen komen tot stand door verschillende factoren.

 1. Categorie huis (tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningWoonoppervlakteTariefschatting
Appartementje55 m2€ 183,00
Rijtjeshuis125 m2€ 222,00
Geschakelde woning165 m2€ 288,00
Vrijstaand190 m2€ 356,00
Geschatte kosten woninglabel Rutten.

Deskundige energieadviseurs in Rutten vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Rutten. Het platform om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hier vind je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Zo zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap kijk je pas naar eigen energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over C energielabel.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Rutten

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangename leefomgeving: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Rutten kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2001 – 2005Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1983 – 1999Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1975 – 1981Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1968 – 1975Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1949 – 1968Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1942Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een duurzame woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Zo zullen de stookkosten verminderen en heb je ook een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. In ons overzicht hieronder bieden wij de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieKostenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3200 – €53001110 m3€810
Vloerisolatie€2000 – €3100235 m3€172
Spouwmuurisolatie€1050 – €2250770 m3€562
HR++ glas€2000 – €2700425 m3€310,25
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-rutten-8313

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijsinstellingen, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals stations. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Lees ook meer over Energielabel vakantiehuis.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke panden is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) tot G (minder energiezuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Rutten vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze deskundige komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Noordoostpolder).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist inspecteert het bouwjaar, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen tussen de €125,00 & €450,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rutten kan je doen door enkele aanbieders naast elkaar te zetten die actief zijn in de provincie Flevoland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (8313) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Rutten opvragen.

Plaats een reactie