Energielabel Noordoostpolder

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Noordoostpolder? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit woninglabel toont hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt concrete mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Noordoostpolder verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij aanvullende info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F & G (niet duurzaam).
 • Tot voor kort vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Noordoostpolder die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €130,00 & €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Noordoostpolder

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en neemt de woning op. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder check je hoe jij een voordelig energielabel in Noordoostpolder kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (8309) om een erkend deskundige in Noordoostpolder op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een deskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle benodigde informatie van het huis kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Noordoostpolder stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index inclusief alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel variëren tussen de €120,00 – €355,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Noordoostpolder. Meteen aan de slag? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Of bekijk adviseurs in Kampen, Dronten, Lelystad, Heerde en Epe. De geschatte tarieven hangen af van meerdere variabelen.

 1. Het woningtype (hoekwoning, appartement, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningOppervlakteOnkosten
Appartementje80 m2€ 180,00
Rijtjeshuis125 m2€ 212,00
Hoekwoning160 m2€ 274,00
Losse woning200 m2€ 363,00
Geschatte kosten woninglabel Noordoostpolder.

Deskundige energieadviseurs in Noordoostpolder vergelijken

Eenvoudig en snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Noordoostpolder. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier tref je officiële adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omtoveren naareen huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel calculeren.

Belangrijk: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Noordoostpolder

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettige leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van interessante subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Noordoostpolder kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1999 – 2007De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 1999Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1973 – 1980Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1967 – 1977HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1933Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten ontsnapt. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en dat leidt tot een aangenaam leefklimaat. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder vind je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

Manier van isolerenKostenBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€3800 – €5500815 m3€571
Vloerisolatie€1300 – €3600235 m3€165
Spouwmuurisolatie€1250 – €2150945 m3€662
HR++ glas€2000 – €2900345 m3€242
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

Een huis verwarmen kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Voordelen zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4000 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-noordoostpolder-8309

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijspanden, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals een bibliotheek. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over Boete zonder energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (zuinig) tot en met F en G (relatief hoog gebruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in Noordoostpolder bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De vakman bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De deskundige komt met een eindoordeel het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Noordoostpolder).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een vakman houdt rekening met het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Uiteindelijk wordt het labelletter geregistreerd.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van je energielabel schommelen tussen de €165,00 – €430,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Noordoostpolder kun jij het beste doen door vele energiebedrijven te vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Flevoland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (8309) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Noordoostpolder opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie