Energielabel Blauwhuis

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Blauwhuis? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft nuttige verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Blauwhuis verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je nuttige informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F & G (slecht voor het milieu).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Blauwhuis die de hele woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €190,00 en €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Blauwhuis

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Blauwhuis moet aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (8615) om een erkend deskundige in Blauwhuis te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je alle essentiële gegevens van het huis kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Blauwhuis beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het document met alle kenmerken en adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €160,00 – €365,00. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Blauwhuis. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Of bekijk adviseurs in Sandfirden, Idzega, Gaastmeer, Sneek en Hemelum. De uiteindelijke tarieven wordt bepaald door een aantal onderdelen.

 1. Type woning (villa, twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeOppervlaktePrijsindicatie
Appartement75 m2€ 174,00
Tussenwoning115 m2€ 204,00
Hoekwoning155 m2€ 294,00
Vrijstaand200 m2€ 361,00
Kostenoverzicht woninglabel Blauwhuis.

Energieadviseurs in Blauwhuis vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Blauwhuis. Het adres om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van officiële specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een milieulabel kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een woning met label B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over F energielabel.

Advies: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Blauwhuis

 • Een duurzame woning en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt profiteren van forse subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Blauwhuis kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1998 – 2006Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1986 – 2001Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1985Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1968 – 1974Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1970Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1927Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een milieuvriendelijke woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Hierdoor gaan je stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een gezond leefklimaat. Waar je moet starten is afhankelijk van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder tref je de mogelijke besparingen bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

IsolatieKostenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€4000 – €55001155 m3€785
Vloerisolatie€1800 – €3900290 m3€197
Spouwmuurisolatie€1000 – €2500770 m3€524
HR++ glas€1500 – €2600420 m3€285,6
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €4400 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-blauwhuis-8615

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, winkelcentrums, en openbare gebouwen zoals een stadion. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dit scenario moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Energiemaatschappijen.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A of B (zeer zuinig) en loopt op tot de rode labels F en G (niet duurzaam).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een vakbekwame energiedeskundige in Blauwhuis bij je thuis laten komen voor een inspectie. Via qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De adviseur komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. De deskundige beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het type woning, m2 woonruimte en andere aspecten als soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €145,00 & €410,00. De investering is afhankelijk van de grootte van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Blauwhuis doe je door verschillende energie-inspecteurs te benaderen die actief zijn rondom de provincie Friesland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (8615) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Blauwhuis opvragen.

Plaats een reactie