Energielabel Breezanddijk

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Breezanddijk? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het certificaat geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en toont praktische opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Breezanddijk verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij actuele info over het aanvragen van een nieuw certificaat. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (zuinig) t/m F en G (hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Breezanddijk die de hele woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €120,00 en €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Breezanddijk

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Breezanddijk kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (8766) om een erkend deskundige in Breezanddijk op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Maak een keuze voor een specialist en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle essentiële informatie van de woning kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment om de inspectie van de woning te doen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Breezanddijk maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met een uitgebreide samenvatting en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €105,00 – €400,00. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Breezanddijk. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Tjerkwerd, Dedgum, Parrega, Hieslum en Ferwoude. De tarieven komen tot stand door een aantal factoren.

 1. Type en leeftijd huis (appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisGrootteGeschatte kosten
Klein appartement50 m2€ 169,00
Tussenwoning120 m2€ 202,00
Geschakeld huis150 m2€ 285,00
Losse woning195 m2€ 353,00
Geschatte kosten woninglabel Breezanddijk.

Officiële energieadviseurs in Breezanddijk vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Breezanddijk. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hierin vergelijk je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis updaten naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Verplichting energielabel.

Noot: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Breezanddijk

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt aantrekkelijke subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Breezanddijk kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2000 – 2007Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1986 – 2004Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1974 – 1984Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1965 – 1974HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1931Enkel glas vervangen + isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een label A of B woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. Hieronder check je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesOnkostenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3900 – €50001060 m3€678
Vloerisolatie€1300 – €3700400 m3€256
Spouwmuurisolatie€1000 – €2200795 m3€509
HR++ glas€1950 – €2800515 m3€329,6
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig klimaat in huis zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

Een huis verwarmen kost veel energie (vooral veel gas). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-breezanddijk-8766

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijspanden, winkels, en publieke panden zoals stadions. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare panden van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en loopt op tot G (minder energiezuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Breezanddijk thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een adviseur bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze persoon komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Súdwest-Fryslân).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman onderzoekt het bouwjaar van het huis, het soort huis, woonoppervlakte en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Middels deze documentatie wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel komen uit tussen de €105,00 – €415,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Breezanddijk doe je door diverse aanbieders te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Friesland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (8766) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Breezanddijk opvragen.

Plaats een reactie