Energielabel Sassenheim

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sassenheim? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit label geeft aan hoe zuinig jouw woning is en geeft praktische maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Sassenheim verplicht. Op deze website bieden wij aanvullende info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Daarnaast is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer onzuinig).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Sassenheim die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €150,00 – €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sassenheim

Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Alle Nederlanders met een huis ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een officiële energieadviseur laten langskomen. Deze expert komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Onderstaand vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Sassenheim kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende officiële energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (2170) om een erkend deskundige in Sassenheim te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele informatie van het huis kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Sassenheim berekent het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met een uitgebreide samenvatting en een rapport met adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €100,00 & €390,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Sassenheim. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Lisserbroek, Kaag, Buitenkaag, Abbenes en Weteringbrug. De geschatte prijzen wordt bepaald door de volgende variabelen.

 1. Categorie huis (appartement, vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningM2 woonoppervlakteKosten
Appartement60 m2€ 170,00
Tussenwoning100 m2€ 214,00
Geschakeld huis140 m2€ 270,00
Villa195 m2€ 374,00
Actuele kosten woninglabel Sassenheim.

Officiële energieadviseurs in Sassenheim vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Sassenheim. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier doorzoek je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over F energielabel.

Tip: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Sassenheim

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig klimaat in huis: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De overheid verstrekt royale subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Sassenheim kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1999 – 2004Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1985 – 2002Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1972 – 1981Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1968 – 1979Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1947 – 1966Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1945Vloer, dak en muren isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een warme en zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema tref je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesOnkostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3200 – €58001040 m3€676
Vloerisolatie€1100 – €3500290 m3€189
Spouwmuurisolatie€1200 – €2150895 m3€582
HR++ glas€1950 – €2600515 m3€334,75
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4100 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-sassenheim-2170

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sporthallen, horecagelegenheden, en publieke panden zoals gemeentehuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In die situaties moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Energiemaatschappijen.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke gebouwen is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) en gaat verder tot G (erg onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Beschik je niet over een label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Sassenheim vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een adviseur zal thuis langskomen en neemt de woning op. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Teylingen).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De vakman inspecteert het bouwjaar van de woning, het type gebouw, m2 woonruimte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het object en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €145,00 & €385,00. De definitieve prijs heeft te maken met type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sassenheim kun jij het beste doen door meerdere energie-inspecteurs te contacteren die actief zijn binnen de provincie Zuid-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (2170) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Sassenheim opvragen.

Plaats een reactie