Energielabel Jistrum

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Jistrum? Per 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is en geeft belangrijke maatregelen om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Jistrum verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een label. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (niet duurzaam).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Jistrum die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €175,00 en €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Jistrum

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet verplicht een vakbekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Jistrum moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (9258) om een erkend deskundige in Jistrum te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een deskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk details van het huis kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Jistrum maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label met een toelichting en concrete energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €110,00 en €440,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Jistrum. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Noardburgum, Ryptsjerk, Tytsjerk, Hurdegaryp en Burgum. De uiteindelijke prijzen hangen af van verscheidene variabelen.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie woningGroottePrijsindicatie
Appartement80 m2€ 184,00
Rijtjeshuis120 m2€ 224,00
Hoekwoning165 m2€ 271,00
Losse woning200 m2€ 359,00
Kostenoverzicht woninglabel Jistrum.

Officiële energieadviseurs in Jistrum vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Jistrum. Het platform om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database tref je gecertificeerde experts (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel F.

Advies: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Jistrum

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een optimaal leefklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De regering biedt gunstige subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Jistrum kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2022Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2002 – 2006Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1987 – 2004Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1974 – 1980Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1965 – 1977Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1928Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk experts en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en dat leidt tot een optimaal wooncomfort. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Type isolatieOnkostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3700 – €50001200 m3€804
Vloerisolatie€1900 – €3100350 m3€235
Spouwmuurisolatie€1000 – €2350890 m3€596
HR++ glas€1750 – €2550390 m3€261,3
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis kost in de meeste huizen veel gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op het dak

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-jistrum-9258

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, cafés, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? Dan moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten (overheids)organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energieleveranciers.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare panden vanaf 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) tot F en G (relatief hoog gebruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Jistrum vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De deskundige moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze persoon rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Tytsjerksteradiel).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De adviseur bekijkt het bouwjaar, het soort woning, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, hoe goed de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze complete analyse kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van de woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €110,00 – €385,00. De totale kostprijs is afhankelijk van het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Jistrum kan je goedkoper doen door vele energie-inspecteurs te contacteren die werkzaam zijn in de provincie Friesland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (9258) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Jistrum opvragen.

Plaats een reactie