Energielabel Veenendaal

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Veenendaal? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het informatielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en geeft gerichte verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Veenendaal verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij nuttige informatie over hoe je het certificaat aanvraagt. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (erg onzuinig).
 • In het begin was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Veenendaal die jouw huis komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €125,00 – €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Veenendaal

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Daarom moet je een officiële energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-specialist huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Veenendaal kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (3904) om een erkend deskundige in Veenendaal op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je alle actuele gegevens van jouw huis paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Veenendaal komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met een uitgebreide samenvatting en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €110,00 en €410,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Veenendaal. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Zeewolde, Putten, Nijkerk, Ermelo en Harderwijk. De uiteindelijke tarieven wordt bepaald door verschillende variabelen.

 1. Het type woning (villa, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningWoonoppervlaktePrijzen
Appartementje75 m2€ 172,00
Rijtjeswoning120 m2€ 213,00
Hoekwoning150 m2€ 287,00
Vrijstaand185 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Veenendaal.

Bevoegde energieadviseurs in Veenendaal vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Veenendaal. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een label kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw transformeren naar een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Op het moment dat de isolatie goed is verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energielabel C.

Tip: Op de website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Veenendaal

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig binnenklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van meerdere subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Veenendaal kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B2000 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1987 – 1999HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1975 – 1984Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1969 – 1979Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1932Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Zo dalen de stookkosten in de winter en heb je ook een gezond binnenklimaat. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de tabel hieronder doorzoek je de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

Soort isolatiePrijzenGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3000 – €53001075 m3€710
Vloerisolatie€1000 – €3400280 m3€185
Spouwmuurisolatie€1300 – €2000845 m3€558
HR++ glas€1500 – €2900465 m3€307
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €5100 en verdien je terug in gemiddeld 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-veenendaal-3904

Energielabel voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, onderwijspanden, warenhuizen, en openbare panden zoals een bibliotheek. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Voordeligste energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot de slechtste label F/G (hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Veenendaal uitnodigen. Door gebruik te maken van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een deskundige zal thuis langskomen en neemt de woning op. De deskundige berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Veenendaal).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur controleert het bouwjaar van de woning, het type woning, oppervlakte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen tussen de €110,00 en €430,00. De prijsindicatie wordt bepaald door het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Veenendaal kan je doen door lokale energieadviseur te vergelijken die diensten leveren in en rondom de provincie Utrecht.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor ga je naar het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (3904) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Veenendaal opvragen.

Plaats een reactie