Energielabel Zeewolde

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zeewolde? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het label toont hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft nuttige verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Zeewolde verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (zuinig) t/m F of G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Zeewolde die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €105,00 en €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zeewolde

Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe manier waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een bekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-vakman zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand check je hoe jij een voordelig energielabel in Zeewolde regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (3894) om een erkend deskundige in Zeewolde te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een deskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke gegevens van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Zeewolde maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €155,00 – €400,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Zeewolde. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Putten, Nijkerk, Ermelo, Harderwijk en Leusden. De prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (appartement, tussenwoning, hoekwoning, villa, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningAantal m2Tarieven
Klein appartement60 m2€ 167,00
Rijtjeshuis115 m2€ 221,00
Geschakelde woning145 m2€ 280,00
Villa185 m2€ 375,00
Kostenoverzicht woninglabel Zeewolde.

Deskundige energieadviseurs in Zeewolde vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Zeewolde. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar vind je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een label kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo zorg je ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel B.

Tip: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Het belang van een zuinig energielabel woning Zeewolde

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een aangenaam leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt gebruik maken van verscheidene subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Zeewolde kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1997 – 2005De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 2003Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1971 – 1981Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1967 – 1978Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1950 – 1969Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1944Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een gezonde leefomgeving. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet vertelt al veel over de isolatiewaardes. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In de lijst hieronder vind je de potentiële besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Soort isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3700 – €51001070 m3€696
Vloerisolatie€2000 – €3600275 m3€179
Spouwmuurisolatie€1450 – €2100840 m3€546
HR++ glas€1550 – €2500460 m3€299
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimale leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4700 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-zeewolde-3894

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, hotels, en openbare gebouwen zoals verzorgingshuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Online energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) tot de slechtste label F/G (niet duurzaam).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning verhuurt of verkoopt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Zeewolde thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via het platform Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze expert komt langs en neemt de woning op. De adviseur komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Zeewolde).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De vakman bekijkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type gebouw, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als type glas, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van een energielabel schommelen tussen de €130,00 – €425,00. De prijsindicatie heeft te maken met het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zeewolde is het voordeligst te realiseren door enkele adviseurs naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Flevoland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien bezoek je de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (3894) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Zeewolde opvragen.

Plaats een reactie