Energielabel Velden

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Velden? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en toont belangrijke suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Velden verplicht. Op deze website tref je praktische informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Daarnaast kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Velden die jouw huis komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Velden

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een officiële energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-adviseur komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Velden kunt aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (5941) om een erkend deskundige in Velden te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Neem contact op met energie-expert en plan een afspraak in. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële details van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en neemt de woning op. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Velden kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met een uitgebreide samenvatting en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 – €405,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Velden. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Steyl, Tegelen, Broekhuizen, Broekhuizenvorst en Swolgen. De definitieve kosten kunnen berekend worden d.m.v. velerlei variabelen.

 1. Hoe groot het huis is (villa, vrijstaand, appartement, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningOppervlakteKosten
Appartementje55 m2€ 160,00
Rijtjeshuis120 m2€ 202,00
Geschakelde woning140 m2€ 284,00
Losse woning195 m2€ 363,00
Prijzen woninglabel Velden.

De beste energieadviseurs in Velden vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Velden. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van bevoegde specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna een aantal betrouwbare partijen waar je direct een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis renoveren naar een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende zorg je ervoor dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Snel energielabel aanvragen.

Let op: Via het platform Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Velden

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Velden kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2000 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1988 – 2002Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1975 – 1980Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1970 – 1976Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1947 – 1968Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1941Isoleren van de gehele woning.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Met grondige isolatie voorkom je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Waar je moet starten heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de lijst hieronder zoek je eenvoudig naar de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €50001100 m3€715
Vloerisolatie€2000 – €3200390 m3€254
Spouwmuurisolatie€1200 – €2150775 m3€504
HR++ glas€1850 – €2900375 m3€243,75
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een optimale leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen installeren

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4900 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-velden-5941

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals verzorgingshuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? In dat geval moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten (overheids)organisaties die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over Energielabel opvragen.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met F of G (erg onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Velden thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze expert berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Venlo).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De adviseur bekijkt het bouwjaar van de woning, het soort woning, de grootte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van het energielabel variëren tussen de €145,00 – €435,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Velden kan je doen door vele leveranciers te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Limburg.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (5941) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Velden opvragen.

Plaats een reactie