Energielabel Venlo

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Venlo? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit milieulabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en toont concrete verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Venlo verplicht. Op onze vergelijkingssite bieden wij uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (zuinig) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Venlo die de hele woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – heeft een prijs van tussen de €150,00 – €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Venlo

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze adviseur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het stappenplan hieronder lees je hoe jij een voordelig energielabel in Venlo moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (5915) om een erkend deskundige in Venlo te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een adviseur en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je alle relevante details van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Venlo rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie krijg jij per mail een PDF van het informatielabel inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €165,00 – €390,00. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Venlo. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis en Boxmeer. De prijzen hangen af van meerdere zaken.

 1. Het soort huis (vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningWoonoppervlakteGeschatte kosten
Klein appartement80 m2€ 169,00
Rijtjeswoning125 m2€ 200,00
2-onder-1-kap140 m2€ 278,00
Vrijstaand195 m2€ 350,00
Actuele kosten woninglabel Venlo.

Gecertificeerde energieadviseurs in Venlo vergelijken

Binnenkort je definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Venlo. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar tref je deskundige deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Verplichting energielabel.

Adviezen: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Venlo

 • Een duurzame woning met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam klimaat in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Venlo kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1999 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 2003HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1976 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1966 – 1975Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1951 – 1969Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1940Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een duurzame woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte in jouw woning naar buiten ontsnapt. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je meer woonplezier. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning geeft een aardige indicatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema tref je de potentiële besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenTarievenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€4000 – €56001135 m3€806
Vloerisolatie€1200 – €3200345 m3€245
Spouwmuurisolatie€1100 – €2400740 m3€525
HR++ glas€1950 – €2500500 m3€355
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5000 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-venlo-5915

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, hotels, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Is het gebouw groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dat geval moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel B.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (laag verbruik) tot G (niet milieuvriendelijk).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Venlo uitnodigen. Middels QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De adviseur bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Venlo).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een vakman kijkt naar het bouwjaar van het huis, het type woning, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals wat voor glas er in de ramen zit, de mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van de woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €185,00 – €420,00. De investering hangt af van type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Venlo is over het algemeen gunstiger door meerdere leveranciers onder elkaar te zetten die werkzaam zijn rondom de provincie Limburg.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (5915) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Venlo opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie