Energielabel Leerbroek

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Leerbroek? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het document vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en toont belangrijke mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Leerbroek verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij nuttige info over het regelen en aanvragen van een label. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (hoog energieverbruik).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Leerbroek die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €165,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Leerbroek

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Leerbroek moet regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (4245) om een erkend deskundige in Leerbroek op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik op een adviseur en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële details van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Leerbroek maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het label inclusief alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 – €375,00. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Leerbroek. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Nieuwland, Arkel, Hoogblokland, Ameide en Meerkerk. De definitieve prijzen worden berekend middels verscheidene factoren.

 1. Type woning (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningGrootteKosten
Klein appartement70 m2€ 175,00
Rijtjeswoning125 m2€ 212,00
Geschakelde woning150 m2€ 273,00
Vrijstaand190 m2€ 374,00
Prijzen woninglabel Leerbroek.

Alle energieadviseurs in Leerbroek vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Leerbroek. Het platform om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je deskundige inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over C energielabel.

Advies: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Leerbroek

 • Een duurzame woning met een lagere energierekening.
 • Meer wooncomfort: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt royale subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Leerbroek is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1997 – 2004Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1983 – 2004driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1971 – 1983Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1969 – 1977Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1946 – 1970Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1945Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isoleer je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een milieuvriendelijke woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in jouw woning zomaar verdwijnt. Dankzij isolatie dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Waar je moet starten heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema bekijk je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieOnkostenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3000 – €5500805 m3€539
Vloerisolatie€1200 – €3800275 m3€184
Spouwmuurisolatie€1150 – €2100855 m3€573
HR++ glas€1650 – €2900395 m3€264,65
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €5000 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-leerbroek-4245

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen, horeca, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel vakantiehuis.

 • Bij overdracht of oplevering van een bedrijfspand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en loopt op tot F of G (niet duurzaam).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Leerbroek laten langskomen. Door middel van QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De adviseur zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij berekent het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Vijfheerenlanden).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De vakman bekijkt het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €120,00 & €395,00. De definitieve prijs wordt bepaald door het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Leerbroek kun jij het beste doen door diverse aanbieders te benaderen die werken rondom de provincie Utrecht.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (4245) en het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Leerbroek opvragen.

Plaats een reactie