Energielabel Voerendaal

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Voerendaal? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit certificaat vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Voerendaal verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je aanvullende informatie over het aanvragen van jouw certificaat. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F en G (niet duurzaam).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Voerendaal die jouw huis komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €155,00 – €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Voerendaal

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een officiële energieadviseur laten komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Voerendaal moet aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (6367) om een erkend deskundige in Voerendaal te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Kies een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Het is handig als je zoveel mogelijk details van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Voerendaal beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met een toelichting en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €130,00 en €440,00. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Voerendaal. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Beekdaelen, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten. De uiteindelijke tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal aspecten.

 1. Categorie huis (tussenwoning, vrijstaand, villa, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningAantal m2Prijsindicatie
Klein appartement70 m2€ 184,00
Rijtjeswoning125 m2€ 220,00
Hoekwoning140 m2€ 279,00
Villa175 m2€ 360,00
Kostenoverzicht woninglabel Voerendaal.

Bevoegde energieadviseurs in Voerendaal vergelijken

Binnenkort zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Voerendaal. De website om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database tref je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning renoveren naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel E.

Tip: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Voerendaal

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt diverse subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Voerendaal kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2001 – 2005Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1987 – 2002Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1972 – 1981Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1969 – 1974Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1942Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Zo bespaar je op de maandelijkse stookkosten en realiseer je een aangenaam en prettig klimaat. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Hieronder vind je de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieInvesteringBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €5000835 m3€585
Vloerisolatie€1700 – €3100250 m3€175
Spouwmuurisolatie€1100 – €2250845 m3€592
HR++ glas€1550 – €2550390 m3€273
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-voerendaal-6367

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, hotels, en publieke panden zoals verzorgingshuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? Dan moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Erkend deskundige.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden is een energielabel verplicht.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer zuinig) tot F en G (ontzettend onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Voerendaal laten langskomen. Door gebruik te maken van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze vakman zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze specialist stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Voerendaal).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige houdt rekening met het bouwjaar, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Op basis hiervan zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen tussen de €120,00 – €410,00. De prijsindicatie hangt af van het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Voerendaal kan je goedkoper doen door verscheidene energiedeskundigen te benaderen die werkzaam zijn in en rondom de provincie Limburg.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (6367) en het huisnummer in de zoekbalk in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Voerendaal opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie