Energielabel Valkenburg aan de Geul

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Valkenburg aan de Geul? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel toont hoe zuinig jouw woning is en biedt belangrijke verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Valkenburg aan de Geul verplicht. Op deze website lees je praktische informatie over hoe je het label aanvraagt. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (zuinig) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Valkenburg aan de Geul die bij je thuis komt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €120,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Valkenburg aan de Geul

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Daarom moet je een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze vakman huur je als het ware in en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Valkenburg aan de Geul moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (6342) om een erkend deskundige in Valkenburg aan de Geul te traceren.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energie-specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle relevante gegevens van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Valkenburg aan de Geul maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van de energie index incl. de geconstateerde punten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien aan een geïnteresseerde koper. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €150,00 & €375,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Valkenburg aan de Geul. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Meerssen en Maastricht. De definitieve kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal factoren.

 1. Het type huis (tussenwoning, hoekwoning, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeWoonruimte (m2)Prijzen
Appartementje70 m2€ 163,00
Tussenwoning125 m2€ 209,00
2-onder-1-kap160 m2€ 291,00
Losse woning190 m2€ 360,00
Gemiddelde kosten woninglabel Valkenburg aan de Geul.

Gecertificeerde energieadviseurs in Valkenburg aan de Geul vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Valkenburg aan de Geul. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Daar vergelijk je erkend deskundige experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning renoveren naar een huis met label A of B. De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel C.

Advies: Via het platform Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Valkenburg aan de Geul

 • Een energiezuinig huis met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt interessante subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Valkenburg aan de Geul kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2001 – 2009Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1985 – 2004Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1975 – 1984Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1967 – 1975Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1943Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte in huis zomaar verdwijnt. Dankzij isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je een comfortabele leefomgeving. Waar je moet beginnen ligt aan de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In onderstaand schema krijg je inzicht in de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

Type isolatiePrijzenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3600 – €6000825 m3€561
Vloerisolatie€1600 – €3200240 m3€163
Spouwmuurisolatie€1000 – €2150835 m3€568
HR++ glas€1500 – €2900380 m3€258
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4100 en verdien je terug in gemiddeld 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-valkenburg-aan-de-geul-6342

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteiten, hotels, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? Dan moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Voordeligste energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) tot en met G (ontzettend onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Valkenburg aan de Geul thuis laten komen. Via qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. De expert zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Valkenburg aan de Geul).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur onderzoekt de bouwperiode, het soort woning, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Op basis hiervan wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van een energielabel schommelen tussen de €130,00 & €385,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Valkenburg aan de Geul doe je door verscheidene aanbieders te vergelijken die diensten leveren in en rondom de provincie Limburg.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken check je de website www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (6342) plus het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Valkenburg aan de Geul opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie