Energielabel Niezijl

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Niezijl? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt handige verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Niezijl verplicht. Op dit informatieplatform tref je actuele info over hoe je het label aanvraagt. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Niezijl die jouw woning helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €200,00 en €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Niezijl

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een gecertificeerde energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-vakman komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Niezijl aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (9842) om een erkend deskundige in Niezijl te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle actuele details van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de kenmerken van je huis vast te stellen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Niezijl bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het label met alle kenmerken en adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €100,00 – €430,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Niezijl. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Den Horn, Aduard, Lettelbert, Lucaswolde en Niekerk. De prijzen worden berekend middels meerdere factoren.

 1. Het type woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement, villa, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
HuisWoonruimte (m2)Prijzen
Appartement60 m2€ 181,00
Tussenwoning120 m2€ 216,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 270,00
Vrijstaand175 m2€ 371,00
Prijzen woninglabel Niezijl.

Gecertificeerde energieadviseurs in Niezijl vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Niezijl. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Tips: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Niezijl

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimale leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Niezijl kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2011 – 2022Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1999 – 2009Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1988 – 2001Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1974 – 1982Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1969 – 1979Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1942Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een milieuvriendelijke woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Daardoor ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder tref je de mogelijke besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie keuzeInvesteringGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3300 – €55001160 m3€824
Vloerisolatie€1000 – €3100325 m3€231
Spouwmuurisolatie€1400 – €2000925 m3€657
HR++ glas€1800 – €2850490 m3€347,9
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je erop letten dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-niezijl-9842

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, pensions, en openbare gebouwen zoals een ziekenhuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In dit scenario moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfspanden is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) en gaat verder tot de slechtste label F/G (niet duurzaam).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Niezijl thuis laten langskomen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze deskundige komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze expert bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Westerkwartier).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De deskundige checkt de bouwperiode, het type gebouw, m2 woonruimte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €165,00 – €375,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Niezijl doe je door veel energie-inspecteurs te benaderen die diensten leveren in de provincie Groningen.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken check je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (9842) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Niezijl opvragen.

Plaats een reactie