Energielabel Ansen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Ansen? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en biedt concrete suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Ansen verplicht. Op deze pagina lees je actuele info over het aanvragen van jouw label. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (rood, hoog verbruik).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Ansen die de woning komt bekijken en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €140,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ansen

Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze expert komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hierna bekijk je hoe je het voordelig energielabel in Ansen aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7964) om een erkend deskundige in Ansen op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Informeer bij een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle essentiële details van de woning hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Ansen bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en concrete energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €140,00 – €450,00. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Ansen. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Dwingeloo, Ruinen, Ruinerwold, Koekange en Veeningen. De uiteindelijke prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verschillende variabelen.

 1. Het soort woning (tussenwoning, appartement, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
HuisWoonruimte (m2)Kostprijs
Studio/Appartement80 m2€ 163,00
Tussenwoning130 m2€ 208,00
2-onder-1-kap155 m2€ 286,00
Losse woning180 m2€ 363,00
Kostenoverzicht woninglabel Ansen.

Officiële energieadviseurs in Ansen vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Ansen. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier vergelijk je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een woninglabel kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omtoveren naareen groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel lening.

Adviezen: Via het platform Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Ansen

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt meerdere subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Ansen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2006Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1988 – 2003Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1973 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1967 – 1977Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1965HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1935Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook een comfortabel leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In het schema hierna check je de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenKostenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €56001200 m3€780
Vloerisolatie€1600 – €3600320 m3€208
Spouwmuurisolatie€1100 – €2300740 m3€481
HR++ glas€1700 – €2700325 m3€211,25
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning kost veel energie (vooral veel gas). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-ansen-7964

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, showrooms, en publieke panden zoals verzorgingshuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? Op dat moment moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarnaast moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over A energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en kan oplopen tot G (zeer hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Ansen langs laten komen. Middels QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De expert komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. De deskundige berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Westerveld).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een vakman analyseert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type woning, woonoppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van jouw huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel variëren tussen de €190,00 & €360,00. De uiteindelijke prijs heeft te maken met het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ansen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door meerdere adviesbedrijven naast elkaar te zetten die opereren binnen de provincie Drenthe.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit in te zien bezoek je de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (7964) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Ansen opvragen.

Plaats een reactie