Energielabel Wilhelminaoord

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wilhelminaoord? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk toont hoe energiezuinig jouw woning is en biedt gerichte mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Wilhelminaoord verplicht. Op onze vergelijkingssite bieden wij uitgebreide info over het aanvragen van een nieuw label. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (slecht voor het milieu).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Wilhelminaoord die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €150,00 & €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wilhelminaoord

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huizen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een bekwame energieadviseur uitnodigen. Deze specialist huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Wilhelminaoord moet regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (8384) om een erkend deskundige in Wilhelminaoord te contacteren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een specialist en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke details van de woning hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Wilhelminaoord berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het label met daarin uitleg en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €150,00 en €375,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Wilhelminaoord. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Nijensleek, Frederiksoord, Vledder, Paasloo en Kalenberg. De definitieve kosten wordt bepaald door verscheidene factoren.

 1. Het soort woning (villa, appartement, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisWoonoppervlakteKosten
Klein appartement50 m2€ 184,00
Rijtjeshuis100 m2€ 207,00
Geschakeld huis165 m2€ 271,00
Losse woning185 m2€ 364,00
Kostenoverzicht woninglabel Wilhelminaoord.

Alle energieadviseurs in Wilhelminaoord vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Wilhelminaoord. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In deze database kom je in contact met gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verduurzamen tot een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de stappen daarna kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel geldigheid.

Belangrijk: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Wilhelminaoord

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Wilhelminaoord kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1998 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1987 – 2000Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1975 – 1982Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1968 – 1974Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1949 – 1967Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1927Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle specialisten en regel het nog deze week

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. In ons overzicht hieronder spot je de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatiePrijzenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €5700895 m3€600
Vloerisolatie€1400 – €3200425 m3€285
Spouwmuurisolatie€1050 – €2100960 m3€643
HR++ glas€1900 – €2550400 m3€268
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €4700 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-wilhelminaoord-8384

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, horeca, en openbare gebouwen zoals gemeentehuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimtes? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energie-Index (Ei).

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel is. De energie-index start bij energielabel A of B (zeer zuinig) tot en met de slechtste label F/G (relatief hoog gebruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Wilhelminaoord bij je thuis laten komen. Middels QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een specialist komt langs en bekijk de gehele woning. De adviseur rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Westerveld).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De vakman onderzoekt het bouwjaar, het soort woning, oppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van het huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van een energielabel schommelen tussen de €140,00 – €370,00. De prijsindicatie hangt af van de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wilhelminaoord kan je doen door veel energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die opereren binnen de provincie Drenthe.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (8384) plus het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Wilhelminaoord opvragen.

Plaats een reactie