Energielabel Nijensleek

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nijensleek? Vanaf 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit keurmerk vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en toont praktische opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Nijensleek verplicht. Op deze website communiceren wij actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F & G (vervuilend).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Nijensleek die de hele woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €115,00 & €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nijensleek

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze deskundige huur je als het ware in en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Nijensleek aanvraagt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (8383) om een erkend deskundige in Nijensleek op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een adviseur en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante details van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Nijensleek kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Database met labels bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het label met daarbij de specificaties en verbetermogelijkheden. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €135,00 – €350,00. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Nijensleek. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Frederiksoord, Vledder, Paasloo, Kalenberg en Ossenzijl. De totale kosten hangen af van velerlei factoren.

 1. Categorie woning (twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning, tussenwoning, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisWoonruimte (m2)Onkosten
Appartement60 m2€ 184,00
Rijtjeshuis125 m2€ 220,00
Geschakelde woning150 m2€ 290,00
Villa200 m2€ 375,00
Actuele kosten woninglabel Nijensleek.

Erkend deskundige in Nijensleek vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Nijensleek. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar vergelijk je erkend deskundige experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je direct een afspraak kunt maken tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel verplicht.

Belangrijk: Op de website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Nijensleek

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er gelden verscheidene subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Nijensleek kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B2000 – 2009Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 2003Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1976 – 1981Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1968 – 1978Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1946 – 1970Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1943HR-ketel en isolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Dankzij isolatie zullen de stookkosten verminderen en krijg je een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema spot je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing
Dakisolatie€3400 – €5600890 m3€587
Vloerisolatie€1500 – €3900420 m3€277
Spouwmuurisolatie€1500 – €2000955 m3€630
HR++ glas€1950 – €2750395 m3€260,7
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je zorgen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-nijensleek-8383

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijspanden, hotels, en openbare gebouwen zoals een station. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten bedrijven en organisaties in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorpand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) en gaat verder tot F / G (hoog energieverbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw gaat verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Nijensleek bij je thuis laten komen voor een inspectie. Middels QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze inspecteur bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Westerveld).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur houdt rekening met het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type gebouw, de grootte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van het appartement en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van het energielabel schommelen tussen de €135,00 & €395,00. De verwachte prijs wordt bepaald door het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nijensleek doe je door een aantal aanbieders onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en vul jouw postcode (8383) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Nijensleek opvragen.

Plaats een reactie