Energielabel Ossenzijl

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ossenzijl? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit woninglabel toont hoe energiezuinig een woning is en geeft belangrijke verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Ossenzijl verplicht. Op dit informatieplatform ontdek je praktische info over het aanvragen van jouw certificaat. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F & G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Ossenzijl die de hele woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €160,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ossenzijl

Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe je het voordelig energielabel in Ossenzijl kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (8376) om een erkend deskundige in Ossenzijl op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Tik op een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Ossenzijl rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label met een uitgebreide samenvatting en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €115,00 – €430,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Ossenzijl. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Oldemarkt, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde en Wetering. De offerte tarieven worden berekend middels velerlei variabelen.

 1. Het woningtype (appartement, tussenwoning, villa, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningWoonruimte (m2)Kosten
Klein appartement55 m2€ 177,00
Rijtjeshuis100 m2€ 221,00
Geschakelde woning160 m2€ 294,00
Villa200 m2€ 367,00
Kostenoverzicht woninglabel Ossenzijl.

De beste energieadviseurs in Ossenzijl vergelijken

Ook direct je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Ossenzijl. Het adres om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin vind je erkend deskundige experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je direct een label kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel G.

Tip: Via het platform Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Ossenzijl

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan veel subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Ossenzijl kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B1999 – 2007Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1986 – 2001driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1971 – 1982Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1967 – 1979Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1948 – 1966Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1931Vloer, dak en muren isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een prettig klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Onderstaand bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenPrijsBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5300865 m3€623
Vloerisolatie€1900 – €3600395 m3€284
Spouwmuurisolatie€1450 – €2000930 m3€670
HR++ glas€1650 – €2700370 m3€266,4
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier opwekken met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-ossenzijl-8376

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijspanden, horeca, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verpleeghuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In dit scenario moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel verplicht.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor schuren en garages is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel zuinig) tot en met G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Ossenzijl thuis laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een expert bezoekt jou op locatie en inspecteert de gehele woning. Deze expert kiest het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Steenwijkerland).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een inspecteur kijkt naar het bouwjaar van de woning, het type woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van de woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen tussen de €140,00 – €410,00. De definitieve prijs heeft te maken met het type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ossenzijl is het voordeligst te realiseren door verschillende energiedeskundigen naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Overijssel.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien check je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (8376) en het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Ossenzijl opvragen.

Plaats een reactie