Energielabel Frederiksoord

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Frederiksoord? Vanaf 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het label geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en toont nuttige maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Frederiksoord verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een verplichting bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (zuinig) t/m F & G (zeer onzuinig).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Frederiksoord die jouw huis opneemt en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tussen de €135,00 en €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Frederiksoord

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energiezuinigheid van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze deskundige huur je als het ware in en berekent de energieprestatie van de woning. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het stappenplan hieronder bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Frederiksoord moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (8382) om een erkend deskundige in Frederiksoord op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een specialist en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk details van je woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Frederiksoord beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie sturen ze een PDF op van de energie index met daarin uitleg en een rapport met adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €110,00 – €420,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Frederiksoord. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Vledder, Paasloo, Kalenberg, Ossenzijl en Oldemarkt. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende zaken.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning, appartement, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie woningM2 woonruimteOnkosten
Appartementje55 m2€ 174,00
Rijtjeshuis100 m2€ 223,00
Geschakelde woning145 m2€ 272,00
Villa200 m2€ 373,00
Actuele kosten woninglabel Frederiksoord.

Alle energieadviseurs in Frederiksoord vergelijken

Snel en simpel je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Frederiksoord. Het adres om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van bekwame deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een afspraak kunt maken voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omturnen tot een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energieleveranciers.

Adviezen: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Het belang van een zuinig energielabel woning Frederiksoord

 • Een zuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label B of A hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Frederiksoord kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2007De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 2000HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1976 – 1985Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1967 – 1977Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1942Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en heb je ook meer woonplezier. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand check je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

IsolatiePrijsBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3600 – €5400885 m3€575
Vloerisolatie€1000 – €3300415 m3€270
Spouwmuurisolatie€1150 – €2300950 m3€618
HR++ glas€1500 – €2850390 m3€253,5
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig wooncomfort, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4400 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-frederiksoord-8382

Energielabel voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sporthallen, restaurants, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? In dat geval moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Boete energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke panden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel van je huis is. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat verder tot F of G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Frederiksoord uitnodigen. Op www.Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De adviseur moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze expert bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Westerveld).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman controleert het bouwjaar van het huis, het soort huis, grootte van de woning en andere aspecten als soort glas, de isolatiewerkzaamheden, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van de woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €200,00 & €405,00. De investering ligt aan het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Frederiksoord is het voordeligst te realiseren door verscheidene adviesbedrijven te contacteren die hun dienst aanbieden binnen de provincie Drenthe.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken ga je naar de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (8382) en huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Frederiksoord opvragen.

Plaats een reactie