Energielabel Veelerveen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Veelerveen? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit document vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt praktische mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Veelerveen verplicht. Op onze energielabel-vergelijker communiceren wij aanvullende informatie over het aanvragen van jouw label. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is een vereiste bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (zuinig) t/m F of G (hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Veelerveen die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €115,00 en €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Veelerveen

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Op het moment dat het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur laten komen. Deze energie-vakman komt bij je thuis bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hierna lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Veelerveen regelt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9566) om een erkend deskundige in Veelerveen te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele details van de woning hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Veelerveen bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het vastgestelde label incl. de geconstateerde punten en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 & €410,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Veelerveen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Zandberg, Ter Apelkanaal, Ter Apel, Sellingen en Bourtange. De definitieve prijzen komen tot stand door een aantal variabelen.

 1. Categorie woning (tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningGrootteTarieven
Appartementje70 m2€ 163,00
Tussenwoning130 m2€ 204,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 273,00
Vrijstaand190 m2€ 352,00
Kostenoverzicht woninglabel Veelerveen.

Gecertificeerde energieadviseurs in Veelerveen vergelijken

Makkelijk en voordelig dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Veelerveen. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin vind je deskundige deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je direct een afspraak kunt maken voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energielabel vakantiehuis.

Tips: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Veelerveen

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Veelerveen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2022Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2001 – 2006Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1983 – 2001Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1973 – 1982Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1967 – 1975Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1949 – 1967Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1942Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een “groene” woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je een optimale leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna bekijk je de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieInvesteringBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3200 – €53001100 m3€726
Vloerisolatie€1700 – €3500260 m3€172
Spouwmuurisolatie€1500 – €2350745 m3€492
HR++ glas€1650 – €2700455 m3€300,3
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Wanneer je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4900 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-veelerveen-9566

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sporthallen, warenhuizen, en publieke gebouwen zoals een station. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In die situaties moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (heel zuinig) en gaat door tot F of G (zeer onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Veelerveen uitnodigen. Via qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een expert komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Deze persoon komt met een eindoordeel het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Westerwolde).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een vakman onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, woonoppervlakte en andere eigenschappen als soort glas, type isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het opwarmen en koelen van het huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van het energielabel liggen vaak tussen de €120,00 en €410,00. De investering ligt aan de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Veelerveen kun jij het beste doen door enkele energieadviseur te gaan vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Groningen.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (9566) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. De website toont direct het huidige label. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Veelerveen opvragen.

Plaats een reactie