Energielabel Wedde

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Wedde? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit label indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft gerichte opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Wedde verplicht. Op deze website lees je uitgebreide informatie over de aanvraag van een nieuw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F & G (vervuilend).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Wedde die de woning komt bekijken en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €135,00 – €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wedde

Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuwe methode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-deskundige komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Wedde kunt regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op adresgegevens (9698) om een erkend deskundige in Wedde te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een adviseur en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante informatie van jouw huis paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Wedde rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van de energie index incl. de geconstateerde punten en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €170,00 & €400,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Wedde. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Blijham, Oudeschans, Bellingwolde, Bad Nieuweschans en Oudezijl. De geschatte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. een aantal aspecten.

 1. Het soort woning (hoekwoning, villa, vrijstaand, tussenwoning, appartement).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningWoonoppervlaktePrijzen
Studio/Appartement65 m2€ 168,00
Tussenwoning110 m2€ 210,00
Geschakelde woning140 m2€ 295,00
Villa190 m2€ 364,00
Actuele kosten woninglabel Wedde.

Erkend deskundige in Wedde vergelijken

Zo snel mogelijk een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Wedde. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met bevoegde experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omturnen tot een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Pas daarna kijk je pas naar het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Voorlopig energielabel.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Wedde

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Een aangename leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een label B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt verschillende subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Wedde kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2022Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2007Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2004Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1975 – 1982HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1967 – 1974Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1948 – 1969HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1926Vloer, dak en muren isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinige woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een optimaal binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna bieden wij de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Type isolatiePrijzenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €50001005 m3€734
Vloerisolatie€1800 – €4000370 m3€270
Spouwmuurisolatie€1050 – €2100770 m3€562
HR++ glas€1850 – €2550335 m3€244,55
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zeker stellen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-wedde-9698

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, winkelcentrums, en openbare panden zoals stations. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarbij moeten bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Bouwkundig rapport.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) en gaat verder tot F / G (relatief hoog gebruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Wedde laten komen. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De expert komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze specialist berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Westerwolde).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een adviseur checkt het bouwjaar van het gebouw, het type huis, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van het object en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen tussen de €130,00 & €350,00. De prijsindicatie hangt af van het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wedde kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energie-inspecteurs te gaan vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Groningen.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar Energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (9698) en het huisnummer in de betreffende velden in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Wedde opvragen.

Plaats een reactie