Energielabel Oldeholtwolde

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oldeholtwolde? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is en biedt praktische verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Oldeholtwolde verplicht. Op Energielabelprijzen.nl tref je nuttige info over de aanvraag van een nieuw label. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F/G (vervuilend).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Oldeholtwolde die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €160,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oldeholtwolde

Het energielabel geeft een indicatie van het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningen in Nederland kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze specialist bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Oldeholtwolde kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (8477) om een erkend deskundige in Oldeholtwolde te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk gegevens van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Oldeholtwolde komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met daarin uitleg en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €145,00 en €400,00. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Oldeholtwolde. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Ter Idzard, Nijeholtpade, Oldeholtpade, Wolvega en Nieuwebrug. De totale tarieven wordt bepaald door verschillende variabelen.

 1. De grootte van de woning (tussenwoning, villa, vrijstaand, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningGrootteTarieven
Appartementje55 m2€ 168,00
Rijtjeshuis100 m2€ 217,00
Geschakelde woning145 m2€ 294,00
Vrijstaand185 m2€ 357,00
Gemiddelde kosten woninglabel Oldeholtwolde.

De beste energieadviseurs in Oldeholtwolde vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Oldeholtwolde. Het platform om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register tref je bevoegde adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een afspraak kunt maken voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omturnen tot een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Voordeligste energielabel.

Advies: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Oldeholtwolde

 • Een zuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een comfortabele leefomgeving: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt gebruik maken van royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Oldeholtwolde is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1998 – 2007Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1988 – 2003Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1972 – 1984Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1977Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1930Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en krijg je een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten is afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

IsolatieKostenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €6000810 m3€527
Vloerisolatie€2000 – €3600345 m3€224
Spouwmuurisolatie€1450 – €2450710 m3€462
HR++ glas€1800 – €2850505 m3€328,25
Investering en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €4700 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-oldeholtwolde-8477

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteiten, pensions, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een bibliotheek. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? In dat kader moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel calculeren.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfspanden is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal zuinig) tot G (minder energiezuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Oldeholtwolde thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Een vakman zal thuis langskomen en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Weststellingwerf).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een vakman kijkt naar het jaar waarin het gebouw is neergezet, woningtype, de grootte en andere eigenschappen als type glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt opgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van de woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €175,00 – €440,00. De definitieve prijs hangt af van de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oldeholtwolde doe je door enkele energiedeskundigen onder elkaar te zetten die opereren rondom de provincie Friesland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Daarvoor surf je naar Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (8477) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Oldeholtwolde opvragen.

Plaats een reactie