Energielabel Oostknollendam

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oostknollendam? Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont nuttige maatregelen om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Oostknollendam verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij nuttige informatie over de aanvraag van een nieuw label. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (groen label) t/m F/G (minder energiezuinig).
 • Tot voor kort regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Oostknollendam die de woning komt bekijken en het label bepaalt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €150,00 & €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oostknollendam

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het volgende overzicht vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Oostknollendam aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op adresgegevens (1534) om een erkend deskundige in Oostknollendam te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een energie-expert en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante details van de woning kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en inspecteert de gehele woning. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Oostknollendam beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en verbeterpunten van de woning. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €115,00 & €360,00. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Oostknollendam. Direct een aanvraag doen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Wormer, Westknollendam, Wormerveer, Zaandam en de Woude. De offerte kosten komen tot stand door meerdere factoren.

 1. Type en leeftijd woning (vrijstaand, hoekwoning, villa, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningM2 woonruimteGeschatte kosten
Appartement65 m2€ 184,00
Rijtjeswoning105 m2€ 206,00
Hoekwoning165 m2€ 270,00
Vrijstaand200 m2€ 353,00
Geschatte kosten woninglabel Oostknollendam.

Toonaangevende energieadviseurs in Oostknollendam vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Oostknollendam. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hierin tref je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In het vervolgtraject wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel B.

Adviezen: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Oostknollendam

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt gunstige subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Oostknollendam is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2013 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1997 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2000Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1980Het isoleren van cv leidingen.
Label E1965 – 1976Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1941Isoleren van de gehele woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een milieuvriendelijke woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Hiermee bespaar je op de maandelijkse stookkosten en dat leidt tot een prettig binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder doorzoek je de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Isolatie optiesPrijzenGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €51001130 m3€723
Vloerisolatie€1800 – €3000370 m3€237
Spouwmuurisolatie€1200 – €2350745 m3€477
HR++ glas€1550 – €2500440 m3€281,6
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf genereren met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-oostknollendam-1534

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportfaciliteiten, winkelcentrums, en publieke gebouwen zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? In dat geval moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten bedrijven in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel G.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A & B (maximaal zuinig) en gaat door tot de rode labels F en G (niet milieuvriendelijk).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Oostknollendam thuis laten komen. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze expert bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Wormerland).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman onderzoekt de bouwperiode, het type huis, oppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €120,00 & €430,00. De totale kostprijs wordt bepaald door de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oostknollendam kan jij doorgaans het meest voordelig doen door meerdere adviseurs onder elkaar te zetten die diensten leveren binnen de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (1534) plus het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Oostknollendam opvragen.

Plaats een reactie