Energielabel Boelenslaan

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Boelenslaan? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit label geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en toont belangrijke verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Boelenslaan verplicht. Op deze pagina lees je uitgebreide info over hoe je het certificaat aanvraagt. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F/G (vervuilend).
 • Tot 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Boelenslaan die de woning ter plaatse opneemt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €165,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Boelenslaan

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze expert komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Boelenslaan moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (9233) om een erkend deskundige in Boelenslaan te traceren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik op een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Boelenslaan berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het label met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €110,00 en €360,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Boelenslaan. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Surhuisterveen, Houtigehage, Drachtstercompagnie, Rottevalle en De Tike. De totale kosten hangen af van meerdere zaken.

 1. Categorie woning (tussenwoning, appartement, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningM2 woonruimteKosten
Studio/Appartement50 m2€ 172,00
Rijtjeswoning110 m2€ 210,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 281,00
Vrijstaand180 m2€ 350,00
Gemiddelde kosten woninglabel Boelenslaan.

Alle energieadviseurs in Boelenslaan vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Boelenslaan. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Op deze plek tref je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zo realiseer je een setting waarbij er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energielabel aanvragen.

Tips: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Boelenslaan

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een label B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van gunstige subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Boelenslaan kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2022Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B2002 – 2004Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1988 – 2000HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1975 – 1985Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1966 – 1976Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1931Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een “groene” woning. Met grondige isolatie voorkom je dat de warmte in jouw woning naar buiten ontsnapt. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de huidige mate van isolatie. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna tref je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €51001130 m3€723
Vloerisolatie€1300 – €3700280 m3€179
Spouwmuurisolatie€1450 – €2050820 m3€525
HR++ glas€1650 – €2800535 m3€342,4
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4700 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-boelenslaan-9233

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, universiteitsgebouwen, pensions, en publieke panden zoals bibliotheken. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten ondernemingen die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel verbeteren.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot label G (ontzettend onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Boelenslaan uitnodigen. Door gebruik te maken van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De specialist moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De deskundige rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Achtkarspelen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een specialist onderzoekt het bouwjaar, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, type isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €110,00 & €425,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Boelenslaan kan je goedkoper doen door verscheidene energiedeskundigen te benaderen die opereren binnen de provincie Friesland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Kies het type woning en voer de postcode (9233) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Boelenslaan opvragen.

Plaats een reactie