Energielabel Kootstertille

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Kootstertille? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit woninglabel geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft handige verbetermogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Kootstertille verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je praktische informatie over de aanvraag van een nieuw certificaat. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F/G (hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Kootstertille die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €190,00 & €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Kootstertille

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Kootstertille aanvraagt.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (9288) om een erkend deskundige in Kootstertille op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met energiedeskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is belangrijk dat je alle actuele informatie van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent de energieprestatie van de woning. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Kootstertille stelt het label vast en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met alle kenmerken en adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €150,00 – €445,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Kootstertille. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Twijzelerheide, Twijzel, Buitenpost, Augustinusga en Surhuizum. De uiteindelijke prijzen worden berekend middels een aantal variabelen.

 1. De grootte van de woning (appartement, tussenwoning, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningGrootteKosten
Klein appartement55 m2€ 174,00
Rijtjeswoning130 m2€ 201,00
Geschakeld huis145 m2€ 276,00
Villa200 m2€ 370,00
Kostenoverzicht woninglabel Kootstertille.

Toonaangevende energieadviseurs in Kootstertille vergelijken

Binnenkort dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Kootstertille. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hier vergelijk je deskundige specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een woning met label B. Start altijd met de juiste isolatie. Zo realiseer je een setting waarbij het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Online energielabel aanvragen.

Belangrijk: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Kootstertille

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een label B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van veel subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Kootstertille is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2022Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1998 – 2008Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1973 – 1982Isolatie van de begane grondvloer.
Label E1967 – 1974Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1948 – 1968Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1940Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen 1 week

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte verloren gaat. Dankzij isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een prettig klimaat in huis. Waar je moet starten heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar geeft een aardige indicatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema zoek je eenvoudig naar de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Type isolatieOnkostenGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3500 – €5300865 m3€606
Vloerisolatie€1100 – €3900420 m3€294
Spouwmuurisolatie€1300 – €2500960 m3€672
HR++ glas€1700 – €2850460 m3€322
Kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-kootstertille-9288

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, cafés, en publieke panden zoals een stadion. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorfunctie? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel aanpassen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een huis is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (erg zuinig) en loopt op tot F of G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een officieel label moet je een bevoegde energiedeskundige in Kootstertille thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De deskundige komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De adviseur kiest het label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Achtkarspelen).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type gebouw, oppervlakte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van je energielabel variëren tussen de €150,00 & €445,00. De investering heeft te maken met de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Kootstertille doe je door verscheidene energie-inspecteurs te contacteren die hun dienst aanbieden rondom de provincie Friesland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (9288) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Kootstertille opvragen.

Plaats een reactie