Energielabel Koudekerk aan den Rijn

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Koudekerk aan den Rijn? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit informatielabel geeft aan hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt gerichte verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Koudekerk aan den Rijn verplicht. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F & G (heel onzuinig).
 • In het begin vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Koudekerk aan den Rijn die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €100,00 – €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Koudekerk aan den Rijn

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Daarom moet je een erkend deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Koudekerk aan den Rijn aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (2396) om een erkend deskundige in Koudekerk aan den Rijn te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik door naar een energie-specialist en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk gegevens van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en neemt de woning op. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Koudekerk aan den Rijn beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het informatielabel inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €135,00 en €405,00. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Koudekerk aan den Rijn. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering, Nieuwe Wetering en Rijpwetering. De tarieven komen tot stand door velerlei aspecten.

 1. Type en leeftijd huis (villa, vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisM2 woonoppervlaktePrijsindicatie
Appartement60 m2€ 170,00
Rijtjeswoning110 m2€ 218,00
Geschakeld huis165 m2€ 285,00
Villa175 m2€ 353,00
Kostenoverzicht woninglabel Koudekerk aan den Rijn.

Toonaangevende energieadviseurs in Koudekerk aan den Rijn vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Koudekerk aan den Rijn. Het portaal om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een label A/B/C huis. Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel hypotheek.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Koudekerk aan den Rijn

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt royale subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Koudekerk aan den Rijn kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2022Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1999 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 1999Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1975 – 1982Het isoleren van cv leidingen.
Label E1965 – 1974Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1941Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig en comfortabel huis. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte in jouw woning zomaar verdwijnt. Op die manier dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een aangenaam leefklimaat. Waar je moet beginnen wordt bepaald door de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna vind je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenKostenBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€3600 – €60001130 m3€814
Vloerisolatie€1500 – €4000380 m3€274
Spouwmuurisolatie€1100 – €2300700 m3€504
HR++ glas€1500 – €2700390 m3€280,8
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €4800 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-koudekerk-aan-den-rijn-2396

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een station. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In dat kader moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel A / A++.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie benodigd is, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (duurzaam) en gaat door tot G (heel onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Koudekerk aan den Rijn vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De deskundige komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Deze persoon komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Alphen aan den Rijn).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een deskundige kijkt naar de bouwperiode, het type woning, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen tussen de €185,00 & €405,00. De prijsindicatie hangt af van het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Koudekerk aan den Rijn doe je door enkele energiebedrijven te benaderen die werkzaam zijn rondom de provincie Zuid-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken check je het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer de postcode (2396) plus het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Koudekerk aan den Rijn opvragen.

Plaats een reactie