Energielabel Bronneger

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Bronneger? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit informatielabel indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en toont handige mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Bronneger verplicht. Op ons energielabel-platform communiceren wij actuele info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F/G (heel onzuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Bronneger die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €105,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Bronneger

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuw systeem waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze energie-adviseur komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Bronneger kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (9527) om een erkend deskundige in Bronneger te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Informeer bij een deskundige en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle actuele details van de woning kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Bronneger stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €175,00 – €355,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Bronneger. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Bronnegerveen, Drouwenerveen, Buinerveen, Drouwenermond en Nieuw-Buinen. De offerte tarieven komen tot stand door verschillende zaken.

 1. Type en leeftijd huis (hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisWoonoppervlakteTariefschatting
Studio/Appartement75 m2€ 184,00
Tussenwoning130 m2€ 221,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 290,00
Losse woning195 m2€ 356,00
Actuele kosten woninglabel Bronneger.

De beste energieadviseurs in Bronneger vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Bronneger. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In het register kom je in contact met deskundige deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omturnen tot een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Zo kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Snel energielabel aanvragen.

Noot: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Bronneger

 • Een zuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Bronneger kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2022Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1998 – 2007Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1987 – 2004Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1973 – 1982Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1966 – 1974Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1935Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een duurzame woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en krijg je een aangenaam leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. In het schema hierna zoek je eenvoudig naar de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Type isolatiePrijzenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3800 – €58001030 m3€762
Vloerisolatie€1100 – €3600390 m3€289
Spouwmuurisolatie€1250 – €2100960 m3€710
HR++ glas€1950 – €2600385 m3€284,9
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €4600 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-bronneger-9527

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsgebouwen, warenhuizen, en openbare gebouwen zoals verpleeghuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? Op dat moment moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel opvragen.

 • Bij overdracht of oplevering van kantoorpanden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor schuren en garages is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) tot en met G (zeer hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Doe je dit niet, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Bronneger uitnodigen. Door gebruik te maken van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze specialist kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Borger-Odoorn).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De specialist inspecteert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van de woning en welk percentage zelf opgewekt wordt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van een energielabel schommelen tussen de €100,00 – €360,00. De totale kostprijs is afhankelijk van de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Bronneger kun jij het beste doen door velerlei adviesbedrijven te gaan vergelijken die diensten leveren in de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor surf je naar www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (9527) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Bronneger opvragen.

Plaats een reactie